Blog, Kala, Retseptid, Salatid

Jaapani hõnguga siiasalat kirsiõitest nuudlitega.

June 13, 2016

Oma siiaga  FAO27-st kodu poole minnes pidasin mõttes lahingut. Kangesti kippus peale jääma küpsetamine koores. Või hoopis kookospiimas kerge keetmine? Et mitte minna tavapärast siiaäkise rada, ega soolamise sobilikku teed. Hõbedase iluduse liha lahti lõigates aga murdusin taas. Nii õrna ja lasuurselt läbikumavat kalaliha töödelda ei raatsinud.
Inspiratsiooni sain kevadelt endalt ja õitest pakatvatelt puudelt. Appi tulid Jaapani maitsed. Otsustasin jätta kala tooreks ja lisasin tavapärasele soolale veel Jaapani 7 vürtsi segu, mis koosneb tšillist, seesamiseemnetest, aonori merevetikast, mandariini koorest, sansho marja pulbrist, kanepiseemnetest ja mooniseemnetest. Ei ole ülemäära vürtsikas, ega tee kalakesele liiga. Doseerida võib muidugi oma maitse-eelistuste järgi.
Samal ajal, kui kala maitset kogus, kraamisin välja kenad kirsiõite karva nuudlid ja yuzu mahla. Yuzu on aromaatne Jaapani tsitruseline. Ehkki yuzut ennast on kaubandusest raske tabada, saab yuzu mahla tellida siit.
Roosade nuudlite valmistamisel ongi kasutatud ehtsaid kirsiõisi. Neid nuudleid süüakse tavaliselt külmalt koos kastmega ja sinna juurde kena kalailuduse sobitamine polnud enam kuigi keeruline.

fao-14 fao-12


 

1 siig (umbes 1-1,5 kg)
2 tl Jaapani 7-vürtsisegu
1 tl rafineerimata roosuhkrut
2 tl soola
1 punane sibul

1 pakk (180 g) kirsiõie nuudleid 
maitserohelist (kasutasin jänesekapsast ja mesiputke)
paar redist
2 väikest kurki

Salatikaste

3 sl yuzu mahla
2 tl soojakastet
2 sl seesamiõli


Fileeri kala ja lõika liha väiksemateks tükkideks. Viiluta sibul peenelt. Sega suhkur ja maitseainesegu soolaga. Pane kalatükid soola-maitseaineseguga ja hakitud sibulaga kaussi. Kata kauss kaanega ja raputa hästi segamini. Lase külmkapis maitset koguda, kõige vähem pool tundi.

Keeda nuudlid soolaga maitsestatud vees. Jahuta külma veega loputades. Haki redised ja kurgid peenikesteks ribadeks. Sega salatikastme komponendid omavahel. Tõsta kala, nuudlid, redis ja kurgid kaussi, vala peale salatikaste ja sega läbi. Lisa meelepärane maitseroheline.

fao-13 fao-15

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Mari-Liis June 13, 2016 at 8:52 pm

  Oh sa püha siig, kui kaunis toit. Ja need fotod!

 • Reply mercredi June 16, 2016 at 9:05 am

  Imeline!

 • Reply Liina December 18, 2016 at 1:53 pm

  Kuku, arva ära, kes su blogis praegu oma kerget ja karget aastavahetuse menüüd kokku paneb 😉 Kirsiõienuudlid Umamist juba tellitud, surfan edasi!

  • Reply Piret Hanson December 18, 2016 at 4:15 pm

   Kuku, kuku, kui kena sind siin kohata, ole lahke ja vaata ringi:)

  Leave a Reply