Blog, Euroopa, Reisid

Põgenemine talve eest. Fuerteventura 3.osa.

February 9, 2016

Saare restoranid

Vaid 100 000 kohaliku elanikuga saarel on restorane 2/3 Eesti restoranide arvust. Vaid ühe koha soovitab siin Michelin ning Guia Repsol mitte ühtegi! Michelini soovitatud Casa Santa Maria ongi igati soovitust väärt. Paraku ei ole aga punase raamatu mehikesed jõudnud saare teise otsa. Villaverde väikeses külas on kaks restorani Casa Marcos ja Mahoh, mis vähemalt samaväärsed.

fuerte-14 fuerte-7 fuerte-6 fuerte-8fuerte-16

fuerte-2

Tripadvisor paigutabki need ilusasti selle küla kaheks kõige paremaks söögikohaks aga saare üldpildi maalib väga kõvera. Kogu saare restoran nr 2 Bodega de Jandia on nende kolmega võrreldes kahvatu vari. Sööme selles ühe roa ja põgeneme. Kahtlase nimega, kuid muidu korralikuna tunduv Waikiki osutubki oluliselt paremaks kohaks. Huvitav, miks kasutatakse restoranide puhul nii tihti nimesid, millega söögikohal ei ole midagi ühist. Morro Jable rand on Waikiki Beach’ist iga kell üle. Waikiki nimeline koht seal pakub kohalikku sööki-jooki ning teeb seda väga hästi.

fuerte-30 fuerte-28 fuerte-27 fuerte-24 fuerte-29 fuerte-23 fuerte-22 fuerte-25 fuerte-26 fuerte-21 fuerte-20 fuerte-19 fuerte-18

Saare ühed omanäolised kohad on kalurirestod. Igas sadamakülas on “vastuvõtupunkt”. Siia toovad kalurid oma saagi. Siit viiakse mereannid edasi otse kauplustesse ja restodesse. Mõnede juures nendest on veel ka restoran, kus kalurid ka ise söömas käivad. Restode välimus on enamasti kõike muud, kui ligimeelitav. Loetelu mereandidest, mida peamiselt grillituna pakutakse, on aga vaimustav. Niisuguseid restosid on aga kokkuvõttes siiski nii vähe, et käimata meil ühes niisuguses jääbki. Suur tahe ise grillida saab võitu.

fuerte-17

fuerte-15

Õueköök

Ka grillimine näeb saartel välja hoopis teistsugune, kui meil Eestis. Kõige suurem vahe seisneb riistvaras. Eestis peab mehel olema suur auto ja suur grill. Saarte rahva grillid ajavad naerma sõna otseses mõttes. Esimese hooga ma grilli meie aias üles ei leiagi. Kui Piret seda siis lõpuks näitab, puhken homeeriliselt naerma. Niisugune kökats näib olevat mõeldud ühe sardiini grillimiseks korraga. Töö käigus saab selgeks, et kökatsil ei ole häda midagi. Muidugi juhul, kui kümnepealisele seltskonnale grillima ei pea.

Söömine toimub alati ja loomulikult õues, sest selleks on seal alati sobilik ilm. Koos grilliga kolib ka söögitegemine maksimaalselt õue, sest seal tundub see loomulikum.

fuerte-11 fuerte-13 fuerte-12 fuerte-10 fuerte-9 fuertefuerte-3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply