Blog, Magustoidud, Retseptid

Pisikesed šokolaadi-pavlovad

January 1, 2016

Head ja paremat uuel aastal!

Et aasta tuleks magusalt üllatusterohke, parajalt hapuka nüansiga, ja et vanad head asjad korduksid taas ja taas. 

pavlova-3

pavlova


 

Besee

3 munavalget
1 klaas peensuhkrut ( 200 g)
1 tl õunaäädikat
2 tl vanillisuhkrut
2 tl maisitärklist
50 g šokolaadi

Eralda munakollased valgetest. Vahusta munavalged suhkruga tugevaks läikivaks vahuks. Lisa suhkur vahustamise käigus kolmes jaos. Lõpusk lisa äädikas, vanillisuhkur ja tärklis. Sulata šokolaad vesivannil või mikros ja sega õrnalt munavahu hulka.

Tõsta lusikaga neli portsu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee beseepesa keskele spaatliga süvend. Küpseta 160 kraadises ahjus 45 minutit. Keera ahi kinni ja lase beseel ahjus veel kuivada.


pavlova-5

pavlova-7


Astelpajuvõie

300 g astelpajusid
50-80 g suhkrut
3 munakollast
1 muna
50 g võid

Püreesta astelpajud suhkruga. Suru läbi sõela. Sega juurde munakollased ja muna. Kuumuta tasasel tulel paksupõhjalises potis pidevalt segades kuni segu pakseneb. Selleks kulub umbes 10 minutit. Lõpuks sega juurde kuubikuteks lõigatud või. Lase kreemil jahtuda.


 

tiramisu


Kreem

200 g kreeka jogurtit
2 tl vanillisuhkrut

Serveerimiseks astelpajumarju ja peenelt hakitud tumedat šokolaadi

Serveerimisel tõsta beseele astelapjuvõiet ja vanillisuhkruga segatud Kreeka jogurtit. Kaunista astelpajumarjadega ja riivi peale šokolaadi.


pavlova-6

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply jaanika March 8, 2016 at 3:45 pm

    Tegin täpselt retsepti järgi, kuid ahjust välja võttes ootasid mind ees kuivanud käkid. Olen pavlovat korduvalt teinud ja selline pole mu pavlova kunagi välja näinud. Maitses oli tunda veidi kõrbemaitset 🙁 Aga panen kreemi peale ja söön ära 🙂
    Tundus kohe kahtlane, et neid pisikesi pavlovaid peab 160 kraadi juures 45 minutit ahjus hoidma, sest muidu panen pavlova ahju 150 kraadi juurde ja siis keeran kohe kuumuse 120 peale. Pisikesi olen hoidnud ahjus ainult 30 minutit. Oleks pidanud ikka nii tegema nagu alati olen teinud. Kindel, et need retsepti järgi tehtud pavlovad olid tõesti 45 minutit 160-kraadises ahjus?

    • Reply Piret Hanson March 8, 2016 at 9:16 pm

      Jaanika, kurb küll,et Sinu Pavlovaga nii läks. Ahjud on üsna erinevad, aga minu omad selle aja ja temperatuuriga kõrbema ega käkiks küll ei muutunud. Pavlovate tegemiseks on erinevaid juhiseid ja soovitusi, muidugi tee ikka nii nagu Sulle rohkem meeldib ja välja tuleb. Kontrollin ka oma retsepti veel üle ja parandan, kui vaja. Tänud Sulle kommentaari eest.

    Leave a Reply