Blog, Hommikusöögid, Retseptid

Kõrvitsapuder

November 9, 2015

Prr. Hommikud on üsna jäised. Päris tülikas on varbaid sooja teki alt välja saada. Kui siis unesegaselt paljalu kööki paterdada siis võiks ju midagi sooja ees ootamas olla. Kui aga pole, tuleb pada tulele panna ja üks kuldselt kollane potitäis putru keeta, mille kaneeli ja kardemonine aroom ajab majas kõik liikvele, sest see lõhnab nagu kook. Sul on ju ikka külmkapis kõrvitsapüüree ootamas? Kui ei ole, peaks varakult varuma. Hommikul ei jõua seda küll tegema hakata, kuid kui õhtusöögist on üle jäänud või suisa sügavkülmas varud ootamas, on hulga lihtsam.
Püree tegemine ise on ikka seesama vana hea meetod ja lihtsamast lihtsam. Tükelda kõrvits (koorida pole esialgu vaja) ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures kuni viljaliha küps (umbes pool tundi). Siis eemalda pehme viljaliha koorest ja püreesta saumikseriga. Valmis. Säilib vabalt paar päeva külmkapis kaanega purgis ka, kuid pikemaks säilitamiseks või pirakama kõrvitsa konsumeerimiseks peaks selle sügavkülma tallele panema. 
Otse külmast võetud kõrvitsapüree saab ka ilma sulatamata pudrupotti lisada. Podiseda tasub tal seal lasta, sest puder peab ikka kuum olema.

kõrvitsapuder

2-3 dl täisterakaerahelbeid
150 ml vett
soola
50 ml (mandli)piima
200 g kõrvitsapüreed
1 tl kaneeli
1 tl kardemooni
muskaatpähklit

Serveerimiseks

1 sl vahtrasiirupit
meelepäraseid marju ja puuvilju ja pähkleid

Pane vesi keema ja lisa kaerahelbed. Keeda tasasel tulel, kuni kaerhelbed on peaaegu pehmed. Lisa piim ja kõrvitsapüree. Keeda veel mõned minutit ja maitsesta kaneeli ning kardemoniga. Riivi juurde muskaatpähklit. Serveerimisel nirista peale vahtrasiirupit ja lisa marju või puuvilju.

kõrvitsapuder-4

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply