Blog, Retseptid, Supid

Kõrvitsasupp õunaga

November 7, 2015

Kõrvitsasuppi peab saama. Sügis lehvitab juba täies hiilguses oma kuldse palega, aga mul veel kõrvitsad lahti lõikamata. Tegelikult ma hoian neid. Kohe kuidagai ei raatsi nuga sisse lüüda, sest need kaks nunnut on ainukesed, mis sellel suvel minu kasvama pandud kõrvitsataimedest sirgusid. Mnjah, pole just suur saak, aga armas ometi.
Poputan neid kullakesi veel mõne aja aknalaual, enne kui patta panen. Aga suppi peab ju ometi saama ning selle jaoks leidsin turult toredad pähkelkõrvitsad. Pähkelkõrvits on selline pisemat sorti, just ühe supi jagu kõrvits. Suuremaks see ei kasvagi. Supi keetmise teeb eriti mõnusaks veel asjaolu, et pähkelkõrvitsat pole vaja koorida. Sobib potti panna kõige koorega, sest tema koor on nii õhuke ja küpseb sama kiiresti, kui kõrvits isegi. Seekord ronisid kõrvitsale lisaks potti ka õun ja ingver. Sibula ja küüslauguta kah ei saa kuidagi. No ja tšilli hoiab batsillid eemal. Supp sai sametine parajalt hapuka nüansiga ja kirevalt kollane.

kürvitsasupp-4

1 väike (pähkel)kõrvits
1 sibul
1 õun
2 küünt küüslauku
väike jupp ingverit
1 spl võid
2 dl kookospiima
1 tl kurkumit
paar oksa rosmariini
2 l köögivilja- või kanapuljongit või vett
soola
pipart
tšillit

Tükelda kõrvits kuubikuteks. Kui kasutad pähkelkõrvitsat, siis pole vaja koort eemaldada. Eemalda ainult sisu ja seemned. Tükelda ka õun, sibul ja küüslauk. Pane või potti sulama ja lisa tükeldatud köögiviljad, rosmariinilehed, ingver, kurkum ja tšilli. Passeeri mõned minutid ja vala peale kuum vesi või puljong. Keeda tasasel tulel umbes 10-15 minutit kuni köögivili on pehme. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa juurde kookoskoor ja keeda veel paar minutit. Püreesta sauseguriga. Valmis!

kürvitsasupp-5kürvitsasupp-3kürvitsasupp-6kürvitsasupp-2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply