Blog, Koogid, Retseptid

Kirsikook

September 8, 2015

See on üks äraütlemata lihtne kook, ehk siis kook kõigest sellest, mis parasjagu kodus oli. Põhipõhjus oli koogitegemisel see, et kodus oli kirsse. Oma aia kirsse, mis tõsi küll pole maailma magusaimate seast, aga see-eest koduselt kallid ja armsad. Meie aia kirsipuu on sirgunud nii kõrgeks, et isegi redeliga turnides nende päris magusate marjadeni ei ulatau. Ega ma pole päris kindel ka, kas need seal üleval on ikka need kõige magusamad. Arvan vaid sellepärast, et linnud neid hullupööra armastavad. Aga ega me kadedad pole, las maiustavad pealegi, meile jagub nendest alumistest ka. Vähemalt ühe kirsikoogi saab ikka küpsetatud. Sellise armsa, koduse ja lihtsalt valmiva.

kirsikook

 


 

200 g kirsse
400 g tops toorjuustu (toasooja)
100 g kondesnspiima
100 g martsipani
3 muna
300 g mandlijahu
1 tl küpsetuspulbrit
soola
vanilliekstrakti
mandliekstrakti


Eemalda kirssidelt kivid. Riivi martsipan. Mikserda toasoe toorjuust ja kondenspiim, lisa ükshaaval munad ja mikserda edasi. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa toorjuustusegule. Maitsesta vanilli- ja mandliekstraktiga .Sega kõik läbi. Vala võiga määritud pirukavormi. Puista kirsid peale ja suru veidi tainasse. Küpseta 180 kraadises ahjus 40 minutit.

kirsikook-5

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply