Blog, Eesti, Reisid, Restoranid

Haapsalu suur suvepidu. Hapsal Dietrich ja Salt, teine vaatus.

July 22, 2015

Hapsal Dietrich ja Salt tegid seda jälle! Liitsid jõud kokku ja korraldasid suvepeo. Võiks ju arvata, et juba nähtud pidu. Tea kas läheb käima? Olin minagi veidi ärevil, kuid eelmise aasta mõnus feeling vedas seegi kord kohale. Korraldajad olid nutikad olnud. Varunud rohkelt toole ja laudu, sepitsenud menüü ja ilmagi tellinud. Viimane oli muidugi vajalik investeering, sest lausvihmas tantsijate ilmed oleksid ilmselt hapuks kiskunud. Õnneks aga kinkis tänavune niru suvi peolistele oma parema poole. Siiani teist nii sooja õhtut pole märganudki. Õhtu edenedes vooris pidulisi aina juurde. Käiku läksid kõik varutud lauad ja toolid, appi võeti isegi kastid ja puupakud. Oli ka põhjust, sest menüü oli sellel korral veel paremini paika timmitud. Võimalus oli valida mitmete tapase-laadsete annuste vahel, mis jagas maitse nautimise pika õhtu peale mõnusalt laiali. Maiustada sai nii austrite, kui padron pipratega. Mekutamist jagus sardiinidele ja tempura tainas pommule. Kaheksajala chevice ja veiselihast böff lasid toorainel hiilata. Järgnesid veel toekamad road, aga tants võttis juba tuure ja nii need maitsmata jäidki. Veinivalik ja söök olid ilusas tasakaalus ja parajas rütmis.

haapsal-13 haapsal-3haapsal-41 haapsal-40 haapsal-39 haapsal-38 haapsal-37haapsal-18haapsal-36 haapsal-35 haapsal-16 haapsal-15 haapsal-17haapsal-14 haapsal-12haapsal-11 haapsal-5haapsal-6 haapsal-33 haapsal-34 haapsal-20haapsal-19 haapsal-45 haapsal-43 haapsal-34haapsal-22haapsal-21
Uudis on ka see, et Hapsal Dietrichi hoovipoolses osas saab nüüd ka silma kinni lasta. Ja mitte ainult kinni, enne uinumist tasub valvas olla ja imetleda magamistubade õdusat kujundust. See on haapsalulikult helge ja armas. Tekitab soovi ikka pikemalt peatuma jääda. Hetkel on numbritubasid majas kolm, aga kuulda on , et lisa on tulemas. Haapsalus pikemal peatumisel saab silma visata ka teistele söögikohtadele. Kärme Küülik on Haapsalus eriti mahlakalt särama löönud. Kindlasti tasub seal ennast majaemandal poputada lasta ja parimad pipstükid välja valida. Kuursaal on ka kena ja iga aastaga aina kenamaks muutub. Menüü on tore, aga einestamiseks peab kõvasti kannatust varuma. Mul jäi seekord kannatusest puudu, kuid igal korral istun ja ootan jälle natukene kauem, küllap on treenimisest ükskord ka abi.
Haapsalu on armas, õdus ja lahe. Peaks ikka varsti jälle minema, kui enne ei jõua, siis järgmisele suvepoele kisub kindlasti tagasi.

haapsal-26haapsal-25haapsal-9haapsal-8haapsal-7haapsal-2 haapsal-24haapsal-23haapsal-30 haapsal-47 haapsal-48 haapsal-51 haapsal-33haapsal-32 haapsal-27 haapsal-28 haapsal-31 haapsal-29 haapsal-56

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply