Blog, Koogid, Retseptid

Rabarbrikook pähklisel põhjal

June 14, 2015

Rabarber on nii inspireeriv koogimaterjal, et sellest naljalt ei tüdine. Kogu kevadise toreduse pühitsemiseks ongi kõik rabarbrimaiused just need kõige sobilikumad. Peo võib püsti panna mistahes hetkel ja põhjuse veeretab iga järgmine päev su ukse alla. See kook sai valitud õunapuu õitsemist kroonima. Parajalt krõbeda põhjaga ja kereemiselt hapuka sisuga kook võitis sööjate südamed. Võlus oma tagasihoidliku koduse väljanägemisega ning preemeeris hea enesetunde ja kehasõbralike koostisosade valikuga.

õunapuuga


õunapuuga-2

 

3-4 vart rabarberit
3-4 sl mett


Koogi põhi:

peotäis pekanipähkleid
peotäis India pähkleid
3 datlit
2 sl kookosrasva

Kreem:

1 karp toasooja maitsestamata toorjuustu (150 g)

100 g valget šokolaadi

1 tl vanilliekstrakti
100 g rabarbripüreed


Lõika rabarbrid umbes 5 cm pikkusteks juppideks. (mõõt võta oma koogivormi laiuse järgi, kui kasutad lahtikäiva põhjaga kandilist vormi) Pane potti tükeldatud rabarbrid ja mesi. Keeda keskmisel tulel, kuni hakkab eralduma vedelikku. Keera tuli väiksemaks ja hauta veel veidi, kuid ära rabarbreid päris pehmeks lase. Võta pott tulelt ja tõsta kõrvale. Arvesta, et rabarber muutub kuumas leemes seistes veel veidi pehmemaks. Jaga rabarbrikeedus kaheks. Ilusamini kuju säilitanud varred jäta kaunistamiseks, ülejäänud rabarber vala eraldi kaussi ja püreesta sauseguri abil.

Pane ahi soojenema 200 kraadile.
Pane pähklid, datlid (kivid eemaldatud) ja kookosrasv köögikombaini ja töötle ühtlaseks. Suru segu koogivormi põhjale ja servadele ning küpseta ahjus 10 minutit. Tõsta ahjust ja lase jahtuda.

Sulata šokolaad veevannil või mikros ja sega toasooja toorjuustuga. Lisa vanillipasta ja rabarbripüree. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja lao peale rabarbrilõigud. Tõsta külmkappi ja hoia seal paar tundi kuni üle öö enne serveerimist.

 

õunapuuga-5

õunapuuga-10

 

 

õunapuuga-4

 

 

õunapuuga-9

 

õunapuuga-7

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maarja June 16, 2015 at 6:27 am

    Oh, kui ilus! 🙂 Kui kusagil maailmas peaks veel leiduma keegi, kes rabarberit ja rabarberikooke ei armasta, siis see postitus peaks ka sellise inimese kindlasti rabarberi-usku keerama! 😀

    Muideks, kust need ägedad taldrikud pärit on?

    • Reply Piret Hanson June 17, 2015 at 2:21 pm

      Aitäh, Maarja! Tegelikult ma ka ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes ei armasta rabarberikooke:) taldrikud on Gemossist ja sealt on üsna raske tühjade kätega välja tulla.

    Leave a Reply