Blog, Koogid, Retseptid

Täiesti tavaline rabarbripirukas

June 1, 2015

Rabarbrita pole kevadel mingit nägu. Õnneks on rabarbriga küpsetised oma olemuselt lihtsa ja koduse moega, neid võib lausa iga jumala päev küpsetada. Kas ka süüa enne rannahooaega? See on hoopis teine küsimus, aga las see jääda praegu vastuseta. Ühel täiesti tavalisel ja ülimalt lihtsal rabarbripirukal on jälle aeg ahju pugeda.

rabarbrikook-2

 


100 g nisujahu
100 g sarapuupähklijahu ( või mandlijahu)
1 tl küpsetuspulbrit
2 muna
50 g võid (toasooja)
1 karp Saare smetanat või Kreeka jogurtit (150 g)
1 tl kardemoni
1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
1 dl heledat muscovado suhkrut
1 sl kaneelisuhkrut
3 rabarbrivart


rabarbrikook-4

Pane ahi 180 kraadile soojenema.
Hõõru toasooe või suhkruga kreemiseks, lisa ükshaaval munad. Lisa smetana või jogurt. Puista juurde kardemon ja vanilliekstrakt või -suhkur. Sega jahud ja küpsetuspulber omavahel. Lisa segule, vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi.
Pese ja tükelda rabarber u 5 cm pikkusteks juppideks, kui on liiga jämedad varred lõika õhemaks. Lao rabarber ringikujuliselt taina peale. Puista pinnale kaneelisuhkrut.
Küpseta 30-35 minutit. Lase jahtuda. Serveerimisel sõelu pinnale tuhksuhkrut.

rabarbrikook

rabarbrikook-6

See väike tüdruk, kes mind pildistamise juures abistas, teatas, et ta pole eriti suur koogisõber. Kommi sööb küll mõnikord, kuid koogid-tordid pole eriti tema lemmikud. Kuna ma olen tema lihane tädi, siis polnud see avaldus muidugi mingi uudis ja ega ma väga peale ka ei käinud oma koogiga. Pealegi liugleb see väike tüdruk kogu oma vaba aja suurel jääl ja graatsia kasvab järjekindlalt. Koogisõbrast uisutaja edusammud oleks ilmselt tagsihoidlikumad. Minu õetütre viimane esinemine võttis mul lausa silma niiskeks, nii kaunid pääsukesed ja osavad hüpped juba! Siiski arvas Mia, et see kook lõhnab paljulubavalt ja proovis tükikese. Palus kirja panna, et maitseb isegi pisikese koogi-isuga tirtsudele.

rabarbrikook-5

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply