Blog, Lisandid, Retseptid

Röstitud lillkapsas

April 7, 2015

Kuidas süüa rohkem köögivilju? Isenesest on see lihne. Köögivili peab olema lihtsalt väga, väga maitsev. Ettevalmistavat koorimist ja kraapimist võiks ka ju minimaalselt olla. Röstitud lillkapsas just selline ongi. Ülilihtne, kiire, minimaalselt ettevalmistusi ja oi-oi, kui maitsev. Seda sööks lausa iga päev. See aroom, mis ahjuukse vahelt immitseb kogub juba varakult kõik sööjad laua äärde ootele. Aroom on muidugi tänu sibulale, aga oliivid ja lillkapsas  koos olid tõsised üllatajad. See suurepärane klapp, lausa aplausi väärt.

lillkapsas

1 lillkapsas
2-3 sibulat
2 sl oliiviõli
peotäis oliive või kappareid
soola (helbeid)

suur peotäis peterselli
2 küüslauguküünt
2 tl riivitud sidrunikoort
1 tl sidrunimahla

Pane ahi 200 kraadi peale soojenema.
Eemalda lillkapsa juureosa ja välimised lehed. Lõika lillkapsapea viiludeks. Pane kapsaviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Viiluta sibulad ja lisa lillkapsale. Puista juurde oliivid. Nirista peale oliiviõli ja raputa soola. Sega, et lillkapsas oleks ühtlaselt õliga koos. Küpseta ahjus umbes 30 minutit, kuni lillkapsas on kuldse värvusega ja parajalt pehme.

Küpsemise ajal haki petersell ja küüslauk. Riivi sidrunikoor ja pigista mahl. Sega kõik komponendid omavalel väikeses kausis kokku. Kui lillkapsas on valmis, määri segu peale.
Serveeri iseseisva roana või paku lisandina kala või liha kõrvale.

lillkapsas-3

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply mercredi April 9, 2015 at 10:20 am

  See tundub võrratu toit. Täna kohe proovin. 🙂

  • Reply Piret Hanson April 9, 2015 at 12:27 pm

   Nii ongi, mercredi! Anna, siis teada, kuidas Sulle maitses.

 • Reply Sandra April 10, 2015 at 5:26 pm

  Appi, kui isuäratav!

 • Leave a Reply