Blog, Koogid, Retseptid

Tsitrusekook

March 29, 2015

Patuvabaks maiustamiseks sobiv kook. Kookospiim on nii magus, et küsib ise kohe hapukat mahla seltsiks ja ikka saab koogist maius. Egas see koogipugimine iseenesest pihta peenemaks küll ei tee, aga loodetavasti jätab selline mõõdud vähemalt samaks.

Kooki seevastu saab lihtsalt ka kohevamaks küpsetada. Seda siis, kui soovid kohe ka munavalged ära kasutada. Muidugi tuleb sel juhul kõrgemate servadega koogivorm appi võtta, muidu on raske volüümi taltsutada ja lopsakus võib üle ääre ajada.

tsitrusekook-2

Põhi:
50 g pekaanipähkleid
50 g kookoshelbeid
6 datlit
1 sl kookosrasva

Täidis:
200 ml kreemist kookoskoort
3 munakollast
1 sl sidrunimahla
2 sl apelsinimahla
2 sl laimimahla
1 tl vanillipastat

Eemalda datlitelt kivid. Pane koogipõhja ained purustajasse ja peenesta. Suru segu lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni põhi muutub kuldseks ja krõbedaks. Keera kuumus väiksemaks, 180-le kraadile.

Sega tsitruste mahl kookoskoorega ja lisa juurde ükshaaval munakollased. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta 30 minutit kuni täidis on tahenenud. Keskelt võib veel veidi võdiseda. Lase jahtuda ja hoia enne serveerimist vähemalt kolm tundi külmkapis.
Serveerimisel kaunista tsitruste koortega.

Mina kasutasin lahtikäiva põhjaga kandilist koogivormi, sobib muidugi ka ümmargune (läbimõõduga 20-23cm). Kui soovid kohevamat kooki, võid järelejäänud munavalged kohevaks vahustada ja kergelt täidisesse lisada.

tsitrusekook-3

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Kristi June 10, 2015 at 6:26 pm

    Tere

    Kust sellist lahtikäivat kandilist vormi võiks leida? 🙂

    Aitäh!
    Kristi

    • Reply Piret Hanson June 11, 2015 at 7:45 pm

      Kristi, nüüd leiab sarnaseid vorme juba mitmest kokanduskaupade poest ja isegi Prismas on sarnaseid. Loodetavasti leiad oma, seda on igati mugav kasutada ja sobib mitmete küpsetiste tarbeks.

      • Reply Kristi June 12, 2015 at 6:32 am

        Aitäh! Uurin asja 🙂

    Leave a Reply