Jäätised, Retseptid

Jäätisetort

February 8, 2015

Põhi:

200 g kookoshelbeid
3 munavalget

Täidis:

3 munakollast
80 g suhkrut
500 ml vahukoort
2 -3 sl Limoncello likööri
2 sl riivitud sidrunikoort
1 sl sidrunimahla

Sega kookoshelbed munavalgetega ja võimalusel vahusta kergelt mikseriga, et tekiks kohevam vaht. (Kui mikserit käepärast pole, piisab ka korralikust segamisest, väga palju vahustada pole mõtet). Suru segu lahtikäiva (läbimõõt 20cm) koogivormi põhjale, millele oled pannud eelnevalt ka küpsetuspaberi. Küpseta 160-kraadises ahjus 15 minutit, kata seejärel segu fooliumiga ja küpseta veel pool tundi, kuni põhi muutub tugevaks, kuid ei muuda veel värvi. Tõsta vorm ahjust välja ja lase jahtuda.

Sega munakollased suhkruga, kuni suhkur on sulanud. Kuumuta koor ja nirista pisut sooja koort munasegule, et temperatuure ühtlustada. Seejärel vala segu koore sisse ja pidevalt segades kuumuta. Alanda kuumust! Kuumuta nii kaua, kui segu pakseneb, lisa liköör, sidrunikoor-ja mahl. Lase jäätisesegul maha jahtuda.

Seejärel vala segu jahtunud põhjale ja pane vähemalt neljaks tunniks sügavkülma. Enne serveerimist lase seista umbes 10 minutit toatemperatuuril, seejärel libista serveerimisalusele. Lõika kuuma vette kastetud noaga.

Kui sul pole aega ise jäätisesegu valmistada kasuta valmis jäätist. Eriti hästi sobib see jäätis millel sildil seisab kiri: “Puhas rõõm”:) Lase esmalt näiteks vanillijäätisel pisut sulada ning siis lisa lurts likööri ja mikserda segu ühtlaseks ning vala vormi. Vanillijäätise asemel sobib veel kookose oma.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply