Pearoad, Retseptid, ulukiliha

Ahjupraad metspõrsa kintsust

February 1, 2015

700 g liha
3-4 küüslaugu küünt
paar oksa rosmariini
soola
pipart
1 sidrun
2-3 spl oliivõli

Määri liha soola ja pipraga kokku. Eralda rosmariini ja tüümiani lehekesed varre küljest, viiluta küüslauguküüned. Sega kokku sidrunimahl ja õli ja määri see lihale. Puista maitsetaimede lehed ja viilutatud küüslauguküüned lihle ja keera liha rulli, seo majapidamisnööriga tugevalt kinni. Kui liha on kaunistatud kerge pekiribaga jäta see väljapoole. Lase maitsetel külmkapis imbuda liha sisse. Lihal võib lasta maitsestuda kuni paar ööpäeva, kui on kiire siis paar tundi.
Küpseta pool tundi 200 kraadi juures, vähenda kuumust 160 kraadini ja küpseta veel 45 minutit, kuni liha on läbiküpsenud.
Kuni liha küpseb on aega teha mustasõstra- veinikastet.

 

 Mustasõstrakaste

300 g (külmutatud)musti sõstraid
200 ml punast veini
1 sibul
2 küüsluguküünt
soola
suhkrut
musta pipart
2 spl võid
palsamiäädikat

Haki sibul ja prae võis madalal kuumusel, kuni muutub klaasjaks. Lisa hakitud küüslauk. kuumuta veel veidi ja lisa marjad. Kalla peale vein ja lase madala tulel kokku keeda, kuni vedeliku on alles pool esialgsest kogusest. Suru segu läbi sõela ja maitsesta palsamiäädika, soola, pipra ja suhkruga.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply