Koogid, Retseptid

Šokolaadikook valge trühvlikreemiga

January 19, 2015

Tähed
100 g tumedat šokolaadi
1 spl võid

Põhi
100 g tumedat šokolaadi hakitult
4 dl nisujahu
1/2 dl kakao pulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
soola
100 g tumedat muscovado suhkrut
100 g toasooja võid
2 muna
200 ml käesooja piima

immutamiseks
mandli-koorelikööri

Täidis

200 g valget šokolaadi
2 tl vanilliekstrakti
1 tl mandliekstrakti
1 spl võid
100 ml vahukoort

Katteks
200 g valget šokolaadi
200 g toorjuustu(toatemperatuuril)
1 tl mandliekstrakti

Tee kõigepealt šokolaaditähed. Sulata šokolaad veevannil või mikros ja sega juurde või. Vala šokolaad küpsetuspaberiga kaetud alusele ja pane külmkappi. Umbes 10 minuti pärast suru küpsisevormiga tähekujulised kujundid šokolaadi sisse, tõsta tagasi külmkappi. Lase seista veel vähemalt 30 minutit. Seejärel eemalda ülejäänud šokolaad ettevaatlikult äärtest. Lase kujunditel seista külmkapis, kuni kasutamiseni.

Pane ahi soojenema 180 kraadile. Kata kaks 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaberiga ja määri küljed võiga.
Pane toasoe või ja suhkur vahustajasse ja vahusta pehmeks vahuks. Sulata šokolaad ja lisa vahule. Lisa vanilliekstrakt. Sega vahustamist jätkates juurde ükshaaval munad. Eraldi kausis sega jahu, kakaopulber, küpsetuspulber, sooda ja sool. Lisa osade kaupa kuivained ning piim segule, pidevalt segades. Jaga tainas kaheks ja vala vormidesse. Küpseta 20-30 minutit 180 kraadi juures. Küpsust kontrolli puutikuga, kui koogi sisse torgatud tikk jääb puhtaks on kook valmis. Tõsta vormist välja ja lase jahtuda.

Täidise jaoks kuumuta koor ja või, kuni keemiseni. Lisa tükeldatud šokolaad ja vaiksel tulel sega pidevalt, kuni šokolaad on sulanud. Lisa vanilliekstrakt ja mandliekstrakst. Tõsta segu sügavkülma tahenema.

Kui koogipõhjad on jahtunud immuta neid likööriga, tõsta peale tahkunud täidis ja aseta peale teine koogipõhi.

Katte tegemiseks sulata šokolaad vesivannil või mikros. Sega vahustades toasooja toorjuustuga ja lisa mandliekstrakt. Määri segu koogi peale ja äärtele. Silu spaatliga pind ühtlaseks ja kaunista šokolaaditähtedega. Lase tordil külmkapis seista. Koogi võib valmis teha ka päev varem.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply