Hommikusöögid, Retseptid

Hommikupuder röstitud mandlitest

January 9, 2015

Ma armastan hommikusööke, kohe üliväga. Mul jääb alati veidi segaseks, kui keegi proovib alustada tervisliku toitumisega ja annab lubaduse, et proovib hakata sööma hommikusööke. Hallo, kuidas saab üldse alustada päeva ilma söömata? Hm, mitte ei saa aru. Minu jaoks on hommikusöök rituaal, mille pärast ma olen valmis tõusma piisavalt palju varem, et seda innuga ettevalmistama asuda. Seejärel suures mõnus ja ülimas harduses keskendun ma päeva tähtsama eine nautimisele. Muidugi armastan ma sama kirglikult ka kõiki teisi söögikordi oma päevas. Kuigi ma pean häbiga tunnistama, et lõuna libiseb mul mõnikord käest, no jääb lihtsalt vahele. Õhtusöök võib aga ootamatult öösse venida. Need on need kitsaskohad, millega mina tegelen, kui tulevikulubadusi jagan.

mandli-4

Aga hommikul ärgates olen ma alati näljane ja põnevil, et millega siis päeva alustada. Loomulikult meeldib mulle eksperimenteerida ja oma hommikusööke vahetada, aga aeg-ajalt tabab minu hommikumenüüd kestev laine ja mõni tore hommikueine tuleb mu köögis taas ja taas uuesti lauale.

Hetklel on mu hommikute staar mandlipudru. Heh, kõlab natuke, nagu mingi plödi:) Muide välimus on tal ka selline hale. See-eest, aga maitse paganama priima ja valmistamist ei pea alustama poolest ööst. Ainult 5 minutit ja hommikune ime ongi valmis. Ära ka ei tüdine, sest erinevad marjad lisandina pakuvad piisavalt vaheldust. Tummised röstitud mandlid, piparkoogivürts ja punased marjad on minu jõulutunde loojad juba varahommikust alates. Kui kasutan terveid, kooritud mandleid tuleb puder mõnusalt kore ja tükiline. Siidisema saab mandlilaastudest.

mandli

 

Hommikupuder röstitud mandlitest

2-le

100 g kooritud mandleid või mandlilaaste
4 dl (mandli- või riisi)piima
1 banaan
1 tl vanillisuhkrut
2 tl piparkoogivürtsi (jahvatatud kaneeli, ingveripulbrit, jahvatatud kardemoni, jahvatatud nelki, riivitud muskaatpähklit)
ühe sidruni riivitud koor (ainult kollane osa)

Rösti mandleid kuumal pannil ilma rasvaineta. Ole ettevaatlik, ära kõrbema lase, mandlid muutuvad juba paari minutiga kuldseks. Soojenda piim kehatemperatuurist pisut soojemaks, aga nii, et näppu kannatab ikka sisse panna.
Pane röstitud mandlid (mõned hoia alles pealepuistamiseks), soe piim ja maitseained blendrisse, lisa banaan ja surista ühtlaseks.

Serveeri kuivatatud või sügavkülmast võetud marjadega, puista pinnale pisut mandlilaaste.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply