Joogid, Retseptid

Eggnog

January 17, 2015

Eggnog

4 muna, valged ja kollased eraldi
2 sl pruuni roosuhkrut
näpuotsaga soola
250 ml piima
250 ml vahukoort
40 ml viskit
20 ml tumedat rummi
1 vanillikaun
1 kaneelikang
2 sl suhkrut

Eralda munakollased valgetest. Mikserda munakollaseid pruuni suhkruga kuni tekib hele vaht.
Pane piim potti, lisa pikuti pooleks lõigatud vanillikaun ja kaneelikang. Lase piim keema tõusta ja eemalda tulelt. Kraabi vanilliseemned piima sisse, eemalda kaneelikang ja kaun.
Lisa pool piimast peene nirena munasegu sisse ja vahusta pidevalt. Vala muna-piimasegu potti ülejäänud piima sisse ja pidevalt segades kuumuta, kuni segu pakseneb. Ära üle kuumuta! Tõsta pott tulelt. Lisa toasoe vedel vahukoor, viski ja rumm. Sega.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa valge suhkur ja vahusta kuni munavaht on läikiv.
Sega munavaht piima-munakollase segusse. Tõsta jook klaasidesse ja riivi peale muskaatpähklit ning serveeri kohe.
Munapunši võib serveerida ka külmalt. Selleks jahuta punš külmkapis ja loksuta aeg-ajalt.

Munapunši variatsioone:
Chai munapunš – asenda pool piima kogusest musta teega, kuhu on lisatud Chai pulbrit või 1/2 tl jahvatud kardemoni, 1/2 tl jahvatatud ingverit, 4 tervet nelgitera ja 1/2 tl kaneeli
Kardemoni-apelsini munapunš – riivi 1 apelsini koor (ainult oraanž osa) ja sega suhkruga. Lisa 1 tl värskelt purustatud rohelist kardemoni. Alkoholina kasuta tsitruslikööri Grand Marnier.
Laimi ja sidrunheina munapunš – kasuta paari kaffir- laimi lehte ja 1 laimi riivitud koort ning 2 hakitud sidrunheinvart piima maitsestamiseks. Alkoholist sobib valge rumm.
Šokolaadi munapunš – sulata 3 sl võid ja 90 g hakitud tumedat šokolaadi paksupõhjalises potis pidevalt segades. Lisa juurde 60 g naturaalset kakaopulbrit. Maitsesta piim šokolaadiseguga, alkoholist sobib lisada Amaretto likööri.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply