Blog, Koogid, Retseptid

Sidrunikook maasikatega

August 5, 2020

Kindel on see, et maasikas on parim suvine magustoit. Kausitäis kodumaiseid maasikaid on magusad juba niigi, aga vahel on miski justkui puudu. Sutsuke vahukoort ja natuke sidrunikooki? Aga palun! Siit tuleb sidrunikook maasikate ja vahukoorega. Koogi võib küpsetada ahjuplaadil või veidi väiksemas kandilises ahjuvormis. Vormi suurusest sõltub koogi paksus. Õhemaid koogikihte saab üksteise otsagi laduda. Minu meele järgi oli just see õhuke koogikiht, peal nii palju maasikaid, kui mahub ja lusikatäis õhulist vahukoort. Tänapäeval on kodumaise maasika hooaeg ka veninud ulmepikaks. Ei taha küll pidu rikkuda, aga ega see lõputu ka pole. Viimased koogid jõuab aga vabalt valmis.

Sidrunikook maasikatega

20 tk

 • 200 g võid
 • 2 dl suhkrut
 • 4 muna
 • 3 dl jahu
 • 1 tl küpsetuspulbrit
 • 1 sidrun
 • 40 ml limoncellot (soovi korral)
 • 2 dl vahukoort
 • 1 tl vanillisuhkrut
 • 1 sl suhkrut
 • umbes 20 maasikat

Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks. Jätka vahustamist ja lisa ükshaaval munad. Riivi sidruni koor ja pigista mahl, lisa liköör. Lisa tainasse. Sega jahu küpsetuspulbriga ja sõelu tainasse. Vala tainas kandilisse vormi või väiksemale ahjuplaadile. Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit. Kontrolli küpsust tikuga, kui tikk tuleb puhtalt välja on kook küps. Lase jahtuda.

Lõika kook viiludeks. Soovi korral võid kooki kergelt sidunimahla ja likööri seguga niisutada. Tükelda maasikad ja vahusta koor suhkrutega. Lao maasikad koogile kata vahustatud koorega.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply