Blog, Hommikusöögid, Retseptid

Hurmaa hommik

December 19, 2018

Tere hommikust! Sellest kausitäiest on saanud minu sügis-talviste hommikute suur lemmik. Pime aeg pakub siiski pillavalt erdeaid vilju. Kirkalt ja kuldselt sillerdav hurmaa on üks meelitajatest. Magus-mesine ja pisut läägeks küpsenud hurmaa on suurepärane kaaslane hapult kirbetele jõhvikatele. Magus ja hapu maitse saavutavad nii oma suurepärase taskaalu. Lisaks muudab hurmaa kausitäie smuutit sametiselt pehmeks ja jõhvikad värvivad selle õhetavalt roosaks.

Granolat teevad loomulikult kõik ontlikud perenaised ahjus ja hoolitsevad selle eest, et nende granolapurgid ilmaski tühjalt ei seisaks. Ma ei tea, kuidas teil, aga minu müslipurk on alati sellel hommikul tühi, kui mul vastupandamatu isu selle järele tuleb. Isegi siis, kui ma juba õhtul tean, et mind granolahimu hommikul tabab, unustan ma hommikusöögiks ettevalmistused teha. Ikka ja jälle põrnitsen nendel hommikutel pahuralt tühja purki.

Aga õnneks on leiutatud pann ja see sobib sama hästi ühe kiire granola valmistamiseks. Pealegi on jube mõnus kuulata kerget sisinat, kui kuum müsli pehme siidise smuutiga kohtub.

Hurraa hurmavad hurmaa hommikud!


Smuuti

jätkub kahele

1 hurmaa

1 klaas jõhvikaid

1/2 klaasi vett

1 tl kaneeli

1 tl kardemoni


Toortatragranola

1 dl toortatart

1 tl mett

1 tl oliiviõli

2 sl kakaonibse

peotäis pähkleid-seemneid

1 tl kaneeli v piparkoogimaitseainet

Pane kõik smuuti koostisosad blendrisse ja töötle ühtlaseks.
Kuumuta pann ja rösti toortatart kuival pannil kuni see saab pisut värvi, selleks kulub umbes paar kuni viis minutit. Pea silma peal, et kõrbema ei lähe ja sega. Eemalda pann tulelt ja nirista juurde õli ning mesi, sega. Lisa pannile ka kakaonibsid ja pähklid-seemned. Lase neil pisut soojeneda ja maitsesta kaneeliga.

Jaga smuuti kausidesse ja tõsta peale granola.


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply