Blog, Pearoad, Retseptid, ulukiliha

Põdravasika hautis

March 4, 2015

Kevad astub suurte kummikutega ja paastutoidud on päevakorral. Jah, peaks siin pigem värskusest nõretavatest roogadest pajatama, aga mul on hoopis tänavuse jahihooaja hitid kirja panemata. Hooaeg on küll selleks korraks kuuldavasti läbi, aga eks ta tuleb mõne aja pärast jälle. Minu kööki sattusid jahimeeste saagist ka sel korral mõned maiuspalad. Tegelikult on see kõige tavalisem mugavustoit, mida mõnel mõnusal nädalavahetusel kui kogu pere koos, nautida. Kellel seelik ümber piha vaatamata talvekilodele lahedalt veel ringi keerlleb see võib vabalt taldriku täis tõsta. Kel püksinööp pitsitab saab juurikaid potti rohkem surada. Pere peale tekib tasakaal ja mitut rooga polegi vaja keeta.

põdravasikas-3

 

u 500 g-ne põdravasika kintsutükk
soola
pipart
50 ml viskit
2 loorberilehte
2 tl kuivatatud tüümianit
3-4 porgandit
1 väike kapsapea
5-6 kartulit
2 sibulat
4-5 küünt küüslauku
vett
õli ja võid praadimiseks
peterselli

Lõika liha kuubikuteks ja pruunista pannil õli ja või segus. Lõika sibul sektoriteks ja viiluta küüslauk, viska pannile liha juurde koos loorberi-ja tüümianiga. Tõsta pruunistatud liha, sibulad ja küüslauk potti, lisa viski. Lase pisut kuumeneda ja vala juurde vett nii, et liha oleks kaetud, lase keema tõusta ja alanda kuumust. Koori porgandid, lõika kapsas lohkudeks ja koori kartulid. Lisa terved porgandid hautisesse. Hauta umbes tund, kui liha on pehme lisa kartulid ja kapsalohud. Sule kaanega ja hauta, kuni kapsas ja kartulid on pehmed. Serveerides puista pinnale peterselli.

põdravasikas-2

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Tiiu Koppel March 5, 2015 at 11:38 am

    Jälle üks tore idee sinult. Polegi varem ulukilihale kapsast lisanud.

  • Reply Piret Hanson March 5, 2015 at 11:56 am

    Tiiu, siis oli kasu, kui sain nii lihtsa nipiga Sulle idee pakkuda:) aga, jah mul on kapsas trüginud viimasel ajal potti ikka tihedamini.

  • Leave a Reply