Blog, Magustoidud, Retseptid

Viigimarja tartaletid

October 11, 2015

Küpsed viigimarjad on saabunud külla. Kaugelt tulnud külalised kauaks siia peatuma ei jää. See tähendab, et vaid loetud nädalad on värsked ja uhkes küpsuses viigimarjad meil lausa käeulatuses võtta. Hetkel mitmed poe- ja turuletid uhkeldavad nende võõramiste kaunitaridega, mis siis ikka tuleb aga ahvatlusele järele anda ja mesimagusad sügisannid koju kanda. Viigimarjade head kaaslased taldrikul on kitsejuust ja õhkõrn Parma sink. Mulle said sel hooajal aga lemmikuteks need tartaletid. See põhi on nii maitsev ja valmistamine suisa lapsikult lihtne, et ma rõõmustan ennast viimasel ajal üsna sageli nende toredate korvikestega. Ma pean tunnistam, et need on maitsvad ka niisama krõbistamiseks, aga kreemiga koos muutuvad suisa uhkeks. Kreemi osas on varjatsioone muidugi lõputult, sobivad mitmesugused määrded ja minu suur lemmik – Kreeka jogurt – on ka siin hea. Kuid see kõige-kõigem on just Kalamatsi toorjuust. See juust on nii mahe, õrn ja siidine, et kahjuks kahvatuvad kõik teised uhked kreemid. Koos viigimarjadega lihtsalt põlvist nõrgaks võttev kooslus. Laskem siis pealegi viigimarjadel kirgi kütta.

viigimari viigimari-4

Tartaletid

6 tk

100 g mandleid
10 datlit
1 spl kookosrasva
2 tl toorkakaod
1 sl võid vormide määrimiseks

Kreem

2 pk (200 g) kitsepiimast toorjuustu (Kalamatsi)
2 sl mett

Katteks

viigimarju, pähkleid, tüümianit ja mett

Eemalda datlitel kivid. Pane mandlid, datlid, kookosrasv ja kakao köögikombaini ja töötle kõik peeneks. Selleks kulub umbes 3-4 minutit. Määri tartaletivormid võiga. Jaga tainas vormide vahel võrdselt (sellest kogusest saab 6 väikest vormitäit) ja suru sõrmede abil vormi põhjale ja külgedele. Küpseta 200 kraadises ahjus tartalettipõhjasid umbes 7 minutit. Jahuta!

Sega kokku kreem. Selleks sega toorjuust meega. Tõsta toorjuust jahtunud tartaletivormidesse ja kata viigimarjade sektoritega. Puista pinnale veel hakitud pähkleid, tüümianilehekesi ning nirista veel soovi korral pisut mett.

viigimari-3 viigimari-2

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply mercredi October 21, 2015 at 6:35 am

    Imeilusad fotod! Võrratud värvid ja kaunis kompositsioon. Sa oled väga andekas.

    • Reply Piret Hanson October 21, 2015 at 3:56 pm

      Mercredi, Sa oled hea meelitaja:) Aga suur tänu, Sulle nii ilusate sõnade eest, olen nüüd hea meelega meelitatud:)

    Leave a Reply