Retseptid, Suupisted

Kilutort

January 28, 2015

Põhi:

200 g tumedat rukkileiba
75 g taluvõid
Täidis:
1 karp kilu
150 g toorjuustu
1 karp (150 g) 30% hapukoort (Saare smetana)
2 lehte želatiini
poole sidruni mahl
hakitud murulauku
kappareid
hakitud tilli
2 keedetud muna

Peenesta leib sõrmede vahel või köögikombainis peeneks puruks. Sulata või ja sega purustatud leivaga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (läbimõõt 20 cm) põhjale ja vajuta tasaseks. Tõsta vorm külmkappi pooleks tunniks tahenema.
Puhasta kilud ja haki peenemaks. Pane želatiinilehed tilga külma veega 5 minutiks ligunema. Sega toorjuust ja hapukoor omavalel, lisa juurde hakitud kilud ja maitseroheline (jäta veidi ka kaunistamiseks).
Pigista želatiinist liigne vesi välja. Pressi sidrunist mahl ja pane väikese potiga tulele, kuumuta keemiseni ja võta tulelt. Sulata želatiinilehed sidrunimahlas ja kalla peene nirena hapukoore-toorjuustu segusse.
Vala segu põhjale ja lase külmkapis seista vähemalt 3 tundi. Serveerimisel puista peale hakitud muna, kapparid, mõned kilufileed ja maitserohelist.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply