Blog, Koogid, Retseptid

Pakitud õunad

November 29, 2021

Sadat sorti õuankoogid. Üks parem, kui teine. Need on need sügisõhtute ooadatumad hetked, kui ahjupiiks teatab, et valminud on järjekordne maitsev kook. Igal argiõhtul pole aga aega ega jaksu järjekortset uut koogikatsetust ette võtta, kuigi küpsetatud õuna ja kaneeliaroomi isu ei lähe kunagi üle. Õhukesse filotainasse pakitud õunadessert võtab aega vaid mõned minutid. Kerge õunakoogiaroom hõljub õhus kogu õdusa õhtu ja maitse paneb ahhetama.

  • 2 lehte filotainast
  • 2 sl võid või õli
  • 1 õun
  • 1-2 tl tumedat muscovado suhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 1-2 tl pohli
  • pekaanipähkleid

Sulata filotainas. Hoia kuni küpsetamiseni lehti märja käteratikuga kaetult. Eemalda õunal südamik, nii, et õun jääb terveks. Seda on hea teha spetsiaalse õunasüdamiku lõikuriga.
Võta 2 filotaina lehte. Pintselda üks leht sulavõiga üle, aseta diagonaalis peale teine leht ja pintselda seegi üle õli või sulavõiga. Aseta õun taina lehtede keskele ja täida õuna avaus pohlade, kaneeli ja suhkruga. Pista juurde veel mõni pähkel. Tõsta tainas nurkadest kokku ja suru näppude vahel kinni.
Küpseta pakikesi 200 kraadises ahjus 15 minutit, kuni tainas on muutunud kuldseks.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply