Blog, Pearoad, Retseptid, veiseliha

Grillitud antrekoot maitsevõi ja Hasselbacki peetidega

May 8, 2020

Tunnistan ausalt, lihaga on mul segased suhted. Kombeka eestlsena olen minagi istunud laua taga, millelt on mitu siga ninast sabani ära söödud. Mina tõtsin sealt oma taldrikule ikka vähem ja vähem liha ning rohkem ja rohkem kõike muud, kuni leidsin tasakaalu. Nüüd ei domineeri minu taldrikul mitte ükski toiduaine teiste üle, sest tasakaalul ja mitmekesisusel on oma võluv maitsebukett.

Aga tagasi liha juurde. Tüki lambaliha tõstan ikka taldrikule. Seda ei olegi võimalik tasakaalutult palju süüa. Näib, et alati kui mina poodi jõuan, on keegi juba paremad tükid lambast oma korvi krabanud. Tunnistan ausalt, et linnulihatoitude tegemine on minu jaoks enamasti igav. Sestap jõuab minu kööki viimasel ajal kõige sagedamini veiseliha. Restoranide lemmikud sise- ja välisfilee ei paku pinget juba mõnda aega. Naudin picanhat, kuid selle jaoks peab leiduma kogenud grill-meister. Õnneks on elu mind sellise meistriga hellitanud😉 Aga just alanud grillihooaega on kõige kindlam alustada antrekoodiga. See ei pane grillija võimeid kohe alguses liiga palju proovile ja laseb teistel toredatel toiduainetel samal taldrikul samuti silma paista. Näiteks need Muhe Mahe peedid, mis ma Talust Koju tellisin on lihtsalt vastupandamatud.

Grillitud antrekoot maitsevõi ja Hasselbacki peetidega

2-le sööjale

  • 250 g rohumaaveise antrekooti
  • 150 g Butero käsitöövõid
  • 1 Säga-Aaviku talu küüslaugupea
  • 4 Muhe Mahe peeti
  • 100 g Luxveg Eesti salatisegu “Segu 7”
  • 1-2 sl tudraõli

Puhasta küüslauk ja hakki peeneks. Tõsta pool salatisegust kõrvale salati jaoks, teine pool haki peeneks. Sega hakitud küüslauk ja peenestatud salatiürdid omavahel. Jaga segu kaheks. Vala ühele osale juurde õli ja määri segu lihale. Jäta liha toatemperatuurile umbes tunniks maitsestuma.

Teine osa ürtidest ja küüslaugust sega toasooja võiga, ühtlasema tulemuse saamiseks võid kasutada sausegurit.

Pane ahi soojenema 200 kraadi juurde. Pese ja koori peedid ning lõika pooleks. Alustades peedipooliku ümaramast osast ja tee terava noaga tihedad sisselõiked nii, et allosa jääb läbi lõikamata. Pane peedid ahjuvormi. Määri peale 1-2 sl ürdivõid ja tõsta ahju. Küpseta peete umbes 30 minutit, kuni need on sobivalt pehmed. Ülejäänud ürdivõi keera küpsetuspaberi sisse ja tõsta sügavkülma.

Maitsesta liha soolaga ja aseta kuumale grillile. Grilli mõlemalt poolt umbes 4 minutit. Võid liha küpsetada ka tulisel pannil. Võta sügavkülmast ürdivõi ja lõika ratasteks. Tõsta võitükid lihale ja lase neil sulada.

Serveeri liha koos küpsetatud peetidega ja ülejäänud salatiga.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply