Hommikusöögid, Retseptid

Porgandiga puder

January 28, 2015
1 dl täistera kaerahelbeid
2 dl vett
1/2 dl piima
1 tl kaneeli
1 tl kardemoni
sutsuke soola
1 porgand
2 sl mandlilaaste või kõrvitsaseemneid
vahtrasiirupit
Pane vesi keema, lisa kaerahelbed. Keeda tasasel tulel kuni kaerahelbed muutuvad pehmeks. Kui vett jääb vähemaks, lisa juurde piim. Maitsesta kaneeli ja kardemoniga. Riivi porgand ja sega juurde. Eemalda pott tulelt. Raputa pudrule seemned või mandlilaastud ja nirista siirupit.
Samadest ainetest saab edukalt toorpudru kokku panna, kui võtad lisaks veel ühe apelsini. Pigistad õhtul apelsinist mahla kaerahelvestele ja jätad helbed ligunema. Hommikul segad juurde kaneeli, kardemoni, riivitud porgandi, seemned ning serveerid Kreeka jogurti ja vahtrasiirupiga.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply