Blog, Jäätised, Retseptid

Kõrvitsa-šokolaadijäätis

November 20, 2018

Kõrvits on sügise lemmiklaps. Kõik need kollased ja rohekad kõrvitsakerad, mis halli ilma eest ahju poevad ja siidiseks ning kirkaks püreeks moonduvad leiavad mitut sorti kasutusvõimalusi. Supsavad supi ja kastme sisse, pasta ja smuuti kaissu ja koogile krooniks. Kes kooki teha ei viitsi, saab siuh-sauh valmis segada maiuse ja külmas käepärast hoida. Kohe, kui magusaisu kiusama tuleb, on hea paar kulbitäit külma jäätist kaussi tõmmata ja kiirestri kiusatusele järele anda. Kuna kodune jäätis kaua sööjaid kapipimeduses oodata ei viitsi on täiesti põhjendatud endale nädalas nii paar-kolm portsu lubada, ikka selleks, et hea kraam raisku ei läheks.


Kõrvitsa-šokolaadijäätis

200-300 g kõrvitsapüreed
2 dl vahukoort
250 g kondenspiima
100 g tumedat šokolaadi
3 sl viskit
1/4 tl soola
1 tl kaneeli
1/2 tl riivitud muskaatpähklit

Kõrvitsapüree valmistamiseks lõika kõrvits viiludeks ja aseta ahjuplaadile. Nirista peale oliiviõli ja küpseta 200 kraadises ahjus, kuni kõrvits on pehme. Selleks kulub umbes 20-30 minutit. Eemalda koor ja püreesta viljaliha sauseguriga.

Sulata šokolaad vesivannil või mikros. Tõsta kõrvale. Vahusta koor koos kondenspiimaga kohevaks vahuks. Jaga vaht kahte kaussi. Ühele osale sega juurde sulatatud šokolaad. Teisele osale sega juurde kõrvitsapüree, viski ja maitseained. Sega ettevaatlikult ühtlaseks. Vala kõrvitsa- ja šokolaadisegu vaheldumisi kaussi ja sega kergelt läbi. Tõsta segu sügavkülma ja lase külmuda vähemalt 4 tundi.


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply