Blog, Koogid, Retseptid

Toorjuustuga kõrvitsakeeks

November 18, 2017

Kõrvitsal on sügise nägu ja tegu. Pimedus paneb seda kollast kera agaralt koju tassima. Kui kord kuldne kera lõhki lõigatud, siis jätkub pehmet püreed supi ja saia sisse. Kõige mõnusam ja lihtsam on kõrvitsalootsikud ahjus pehmeks küpsetada, siis on kergem ka koor maha tõmmata. Olenevalt kõrvitsa suurusest jagub siis seda siidist viljaliha mitmeks söögikorraks, või saab ootamatult ruttu ikkagi otsa. Minu köögis valmis seekord kõrvitsast keeksike, millel toorjuustust müts silmini peas.

keeks

 


 

200 g toasooja toorjuustu
100 g suhkrut
2 sl hapukoort
1 tl vanillisuhkrut
1 muna

150 g toortatra jahu
1 tl küpsetuspulbrit
soola

300 g kõrvitsapüreed
100 g heledat muscovado suhkrut
2 tl piparkoogivürtsi
1 dl oliiviõli
2 muna


Küpseta kõrvits ahjus pehmeks. Selleks lõika see sektoriteks ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta umbes pool tundi 200 kraadi juures. Kui kõrvitson pehme jahuta veid, eemalda koor ja püreesta sauseguriga.

Sega omavahel toasoe toorjuust, suhkur, hapukoor, vanillisuhkur ja muna. Teises kausis sega kuivained. Tõsta natuke kõrvitsasegu kõrvale. Ühenda kaks segu omavahel. Vala vormi kõrvitsasegu, peale toorjuustusegu ja siis ülejäänud kõrvitsasegu. Keeruta lusikotsaga segud triibuliseks. Küpseta 160 kraadi juures 1 tund 15 minutit.

keeks-3

Suhkur – Dansukker

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply