Blog, Pearoad, Retseptid

Täidetud suvikõrvits e. paks kabatšokk

September 20, 2017

Suvikõrvits on üks visa ja tänuväärne taim. Jagab pillavalt oma vilju veel suve järelgi. Mõned pojukesed, tõsi küll, peidab kaitsvalt oma suurte lehtede varju, justkui ei raatsiks nendest veel loobuda. Lapsukesed kasvavad seal mamma armus ja turvalises varjus päris kopsakateks isenditeks. Teinekord võtab kukaltki kratsima, mis nende täiskasvanud logarditega köögis peale hakata.
Mulle juhtusid peenrast säärased hiiglased pihku just suvelõpu viimaseid laisklemispäevi pidades. Polnudki nendest kabatšoki välimusega suvikõrvitsatest suuremat tüli. Sai üsna lihtsa vaevaga lõunaks vormistatud. Jäi aega ülegi, et võrkkiiges suvest viimast võtta.

suvikõrvits


1 suurem suvikõrvits
200 g (kuke)seeni
2 dl toortatart
1 sibul
2 küüslauguküünt
peoga värsket punet
peoga peterselli
soola
pipart
oliiviõli


Poolita suvikõrvits. Kraabi supilusika abil sisu välja, jäta umbes sentimeetri jagu viljaliha koore külge, et tekiks “kauss”. Tõsta viljaliha kõrvale. Rösti tatart paar minutit poti põhjas väheses õlis. Vala peale vesi ja lisa soola. Pane nii palju vett, et see kataks tatart 2 cm. Keeda vaiksel tulel, kuni vesi on aurustunud ja tatar pehme. Haki sibul ja küüslauk peeneks. Kuumuta sibulat pannil mõned minutid, lisa seened. Hauta, kuni vedelikku enam ei eraldu. Maitsesta soolaga ja lisa tatar. Sega juurde maitseroheline ja kõrvitsasisu. Tõsta segu kõrvitsapoolikute sisse ja küpseta eelkuumutatud ahjus umbes 15 minutit, kuni kõrvits on pehme.
Soovi korral riivi peale parmesani.

punasesõstra-3

punasesõstra-4

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Laura September 21, 2017 at 9:45 am

    Mm, milline hurmav idüll! Ja nii armsad ahjujuurikad on saatjaks sellele paksule kabatšokile!

  • Leave a Reply