Blog, Retseptid, Supid

Ramen

June 13, 2017

Ramen on Jaapani köögist pärit supp. No tegelikult on tegemist pigem kausitäie nuudlitega, mida serveeritakse koos hea, tummise ja kauakeedetud puljongiga. Väga maitsev kiireks lõuna- või õhtueineks. Valmistamine nõuab vaid kümmekond minutit, kui sedagi. Rameni kohustuslikud komponendid ongi vaid nuudlid ja puljong. Ülejäänu võib oma eelistuste ja külmkapi sisu arvestadaes üsna vaba käega kokku komponeerida. Väga hästi töötab ramen eelmise päeva toidu ülejääkidele uue vormistuse andmisel.
Siinjuures on suur abi Food Studio maitsvast ja toitvast ning lisainetevabast puljongist. Nende valikust leiab ka Aasia maitsega puljongit, mis sobib rameni keetmiseks nagu valatud. Puljong on hästi maheda maitsega ja pigem kerge aasiapärase nüansiga. Seega sobib ka neile, kes Aasia maitseid alles avastavad. Siin ei pea kartma liigset vürtsikust ega tulisust. Tulisema maitse pooldaja saab puljongit jälle kiire liigutusega äkilisemaks tuunida, kui pisut tšillit ja ingverit juurde lisab. Sidrunheina leebe ja kõikidele meeltmööda hurmav touch on leemes juba niigi olemas. Mina lisasin veel tiba miso pastat, mis andis ramenile omast kreemisust puljongile, kuid kel pasta otsimiseks jaksu pole ajab ilma ka kenasti läbi.

ramen-3


 

2-le

750 ml Aasia puljongit
1 sl miso pastat
1 paksoi
2 porgandit
1 väike brokoli või lillkapsas
100 g šampinjone
100 g eelnevalt küpsetatu veise-, sea- või kanaliha, õhukeste viiludena. (Hästi sobivad eelmisest päevast alles jäänud praelõigud)
100 g ramen nuudleid või teisi aasiapäraseid muna- või nisujahunuudleid
2 poolpehmeks keedetud muna
50 g mungoa idusid
praadimiseks õli

Serveerimiseks tšillit ja rohelist sibulat


ramen-2

Ribasta porgand juurviljalõikuriga. Haki paksoi ja seened, jaota lillkapsas ja brokoli õisikuteks. Keeda soolaga maitsestatud vees õisikud poolpehmeks. Keeda munad. Kuumuta pannil õli ja prae kergelt üle lihalõigud, porgandid, seened ja paksoi.
Kuumuta potis puljong. Sega kuuma puljongi sisse misopasta. Sega ühtlaseks. Kontrolli maitset ja timmi see endale parajaks. Vajadusel lisa tšillit ja ingverit.
Keeda ramen nuudlid vastavalt pakendi juhisele. Kurna. Jaota nuudlid kausside vahel. Lisa kaussi õhukesed lihaviilud, poolitatud muna, idud, seened, lillkapsas ja porgand ning roheline sibul. Kalla peale kuum leem ja serveeri kohe.

ramen-7Puljong -Food Studio

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply