Blog, Retseptid, Supid

Roheline supp ja karulaugused oad

May 16, 2017

Läheb roheliseks või ei lähe? Ükskord ikka läheb! Juba on üsna paljulubav. Nädalavahetusel metsas jalutades oli seda habrast helerohelist ilu juba kõikjal näha. Tegelikult tahaks kogu lehekuu kännu peal kükitada ja kuulata, kuidas lehed kasvavad. Aga ma kardan, et kõht läheb küll selle suure ootamise peale tühjaks. Seepärast on aeg üks lehekuule omaselt mõnusalt roheline ja kosutav supp keeta. See supp on üsna sarnane klassikalisele porru-kartulisupile, kuid spinat muudab ta võluvalt roheliseks. Supp saab sametiseks tänu kartulile, aga avokaado lisamisega saab kreemisust kerida veelgi kõrgemale. Tüümian on samuti tiimis tähtis tegelane ja karulaugu germolata lisab toidukorrale tubli annuse vitamiine, mineraalaineid ning klorofülli.

Kui käepärast on Food Studio valmis puljong, käib supitegu eriti kiiresti. Puljong tuleb kaasa haarata supermarketi köögiviljaosakonnast. Kasutasin seekord nende valikust aedviljapuljongit. Selle leeme valmistamisel on lisaks maitseköögiviljadele kasutatud kodumaiseid kuivatatud puravikke, mis lahkelt loovutavad nektarile oma umamist maitset. Soolaga pole liialdatud ega maitsetugevdajaga sehkendatud ja  vegan on see pealegi.  Köögis kisub nüüd küll väga roheliseks!

supp-2

 


1 sl oliiviõli
1-2 porrut
2-3 küünt küüslauku
1 tl riivitud värsket ingverit
värsket tüümiani
500 g kartuleid
750 ml Food Studio köögiviljapuljongit
150 g spinatit

Serveerimiseks: 1 avokaado, 2 sl kooritud kanepiseemneid ja rohelisi ube


 

Koori kartulid ja tükelda. Lõika porru valge osa ratasteks. Haki küüslauk ja ingver. Kuumuta poti põhjas õli ja lisa porru. Hauta porrut umbes viis minutit ja lisa küüslauk, ingver, tüümian ja kartul. Vala peale puljong ja lase keema tõusta. Alanda kuumust ja keeda kuni kartul on pehme, keetmise lõpus lisa potti spinat. Püreesta supp blenderiga.
Serveerimisel lisa avokaadoviilud, rohelised oad ja puista juurde kanepiseemneid. Nirista peale tudraõli.

Karulaugu gremolataga * rohelised oad

150 g rohelisi ube
peotäis karulauku
1 sidruni koor
1 tl siruni mahla
1 tl oliiviõli või tudraõli
soola

Pane oad soolaga maitsestatud vette keema. Keeda 5-7 minutid ja loputa külma vee all, et säiliks roheline värv. Haki karulauk noaga häsit peeneks, lisa riivitud sidrunikoor ja mahl. Nirista juurde õli ja maitsesta soolaga. Sega ubadega.

* klassikaline gremolata on segu sidruni koorest, petersellist ja hakitud küüslaugust.

supp-3

Puljong – Food Studio

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply