Blog, Hommikusöögid, Retseptid

Ahjupuder soolakaramelli kastmega. Pidžaama päev

January 10, 2017

Me kõik vajame vahel mõnda pidžaamapäeva. Just siis, kui voodi on nii pehme, padjad, tekid kohevad ja linad värsked. Ilm väljas aga täiesti kohutav. No kohe kuidagi ei saa maast lahti. Võiks ju proovida öelda stopp argistele askeldustele, teki üle pea tõmmata. Kel kohusetunne laiselda ei lase, saab kasutada vahest moodsat kaugtöö võimalust. Pole vaja hakata meiki tegema ja kontsakingad säilivad ka kauem kenad, kui nende otsas igapäev ei kõõluta.
Raamatuvirn võiks siiski käeulatuses olla, et neid oma lemmikuid ei peaks mööda riiuleid taga otsima. Mukkimise ja sättimise arvelt jääb ju küllalt aega ka hommikukohvi kõrvale lemmikraamatut lugeda. No jah, aga kõht hakkab varsti korisema ja vähkre, mis sa vähkred, lõpuks tuleb ikka tõusta ja midagi hamba alla otsida.
Mul on nendeks hommikuteks abiks ahjupuder. Selle valmistamine nõuab vaid mõne minuti kokkusegamiseks ja ahjutõstmiseks. Valmimise ajaks võib taas pikali visata. Tasub isegi end petta pisut ja teeselda, et hommikusöök tuuakse kohe voodisse. Tark oleks muidugi ka kohvi kohe sama soojaga üles panna või siis kohvimasina nuppu vajutada, kuidas keegi harjunud on. Puder ise on hiiglama lihtne, aga kuna tegu on suuremat sorti nautlemise päevaga, peaks tavapärase pudrukausi siiski kroonima millegi sutsu erilisemaga, võiks isegi natuke ehk patustada. Aga selleks otstarbeks oleks tark varem valmistuda. Soolakaramelli kastme võib mõnel vaiksel õhtul varem valmis keeta, siis pole laisklemise päeval vaja köögis kaua kohmitseda, saab kohe kiirelt põhitegevuse juurde asuda.

hommik-3

Soolakaramellikaste

2 dl vahukoort(35%)
150 g heledat muscovado suhkrut
soola

Pane koor potti ja kuumuta. Lisa suhkur ja sega kuni see sulab. Keeda vaiksel tulel umbes 10 minutit, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soolaga.

hommik-4

Ahjupuder

50 g täistera kaerahelbeid
50 g õunakastet või  kodust õunamoosi
1 tl kaneeli
1 tl kardemoni
100 ml (mandli)piima
soola

Serveerimiseks 1 väiksem õun ja karamellikastet.

Sega kõik ained omavahel ja pane kuumuskindlasse portsjonvormi. Küpseta 15 minutit 200 kraadises ahjus, kuni kaerahelbed on pehmed. Lõika õun viiludeks ja pane pudrule, nirista peale karamellikastet.

hommik-2

hommik-5

Linasest voodilinad – Hemtex

Tekk – Hemtex

Padi – Hemtex

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply