Blog, Euroopa, Reisid

Põgenemine talve eest. Cran Canaria 2. osa

January 25, 2016

algas siit

Tahaks ju ikkagi rannale ka ennast ristseliti maha visata, ainult, et millisele… düünid, need vanad head on ikka ilusad, aga Playa del Ingles’ist tuleb nii suure hooga mööda sõita, kui pisike rendiauto vähegi lubab. Samas leiab vaiksemaid mõnusamaid randu ka, kuigi rannaelu suuremas osas on siin saarel üsna üksluine, aga loodus see-eest erakordne.

Cran Canaria-66 Cran Canaria-62

Tulge meie restorani sööma, siis pääsete tasuta WC-sse

Olen kuulnud igasuguseid sisseviskajate argumente, aga seda kuulsin küll esimest korda. Olime otsustanud siiski värskendada muljeid ka Maspalomase turismirandade kohta. Kui Las Palmas oli niisugune, nagu mäletasime, siis Maspalomas on tublisti “edasi” arenenud. Iga ruutmeeter on kasutuses magamiseks, söömiseks või vee ääres lebamiseks. Õhu hingamine on veel tasuta ning päikesemaks kehtestamata. Kõik muu käib hästi töötama putitatud konveieril. Nädalaga küpsetatatkse sinakas-valged turistid ilusaks pruuniks ning võetakse ära kõik raha, mida nad vähegi on valmis välja andma.

Cran Canaria-29

Cran Canaria-63 Cran Canaria-64 Cran Canaria-65

Tripadvisor võib olla e-Sussanin

Tegelikult tuleb iga reis välja täpselt niisugune, nagu reisija seda väärib. Gran Canaria on uskumatult mitmekesine kõige poolest. Aga kui tarbida mingit üksikut nišši, siis võib jääda saarest kõverpeegli-pilt ja selles ei maksa kedagi teist süüdistada.

Saarel on peaaegu topelt samapalju söögikohti, kui terves Eestis kokku. Kui nende seast ikka üldse sobivat ei leia, siis on küll otsija viga. Ühe selle saare kahest kõige paremast toiduelamusest juhatas meile kätte jumal isiklikult. Oleme teel ühte veinikoda külastama. Tripadvisoris on koja asukoht kaardil ilusasti nööpnõelaga tähistatud. Kui nõela juurde jõuame, asub seal veinikoja asemel hoopis kirik. Ka kohalikud on nõutud koja asukoha suhtes. Kuid kõigevägevam halastab meie peale ning juhatab meid ringiekslemise käigus väikesesse mägirestorani, kus saab nii veini, kui korralikku kõhutäidet. Sarnaselt Agaetes kogetuga, on ilmselt samuti tegemist põlvest-põlve restoranipidajatega, aga kogemus on eelmisele risti vastupidine.

Cran Canaria-53 Cran Canaria-52Cran Canaria-15 Cran Canaria-14 Cran Canaria-16
Meie kõrvalkülas on veel restoran Newine. Selle leiame üles ise küla mööda ringi jalutades. Ja kui juba oleme leidnud, siis suvatseb ka Tripadvisor ta välja anda. Tegemist on restoga, kus serveeritakse Kanaaridel valmistatavate veinide nende meelest paremikku. Veinid on ausad ja kokandus selle kõrval… koketeeriv.
Cran Canaria-33 Cran Canaria-31 Cran Canaria-34

Aga ilma e-abiliseta hakkama ei saa

Guia Repsol, Michelin ja Tripadvisor on kustahes Hispaanias kolm abimeest, millest igaüks eraldi võetuna annab pisut ühekülgse pildi, aga kõik kolm kokku hea läbilõike kõigest, mida maa erinevais paigus pakutakse.

Pidevalt online olemine on Euroopa ühisriigis endiselt mõttetult kallis, kui jääda truuks oma koduoperaatori sim-kaardile. Aga kui on võimalik kombineerida ööbimiskoha wifit kohaliku operaatori mobiilse dataga, siis on mõistliku hinnaga pidev online tagatud. 1 giga mobiilset datat maksab 15 raha. Aga kui see otsa lõpeb, siis tuleb teha uus leping uue kohaliku numbri ning uue kaardiga, selle asemel, et olemasolevale kaardile uus kogus raha juurde laadida. Seda viimast teadmata kukume terveks üheks ööpäevaks leviauku ja see on täpselt nagu kunagine Ruja laul – “Dokumentideta võõras linnas”.

Gran Canaria

Mitte asjata ei võrrelda Kanaari saari Hawai saartega. Loodus pakub uskumatult mitmekesist vaatemängu. Kaheksarealised magistraalid kitsenevad üherealisteks püstloodis mägiteedeks. ja laienevad tagasi magistraalideks. Kes rendib auto ja sellega saare risti-rästi läbi sõidab, sellele jäävadki meelde tohutusuured erinevused iga mõne kilomeetri tagant.

Cran Canaria-49 Cran Canaria-48 Cran Canaria-47 Cran Canaria-45 Cran Canaria-55 Cran Canaria-68

Auto tasub Kanaaridel üürida igal juhul ning sellega tasub sõita ühelt saarelt teisele. Ühe turisti pilet kiirlaevaga Gran Canarialt Fuerteventurale maksab 50 eurot, kui ta on autoga siis tuleb maksta 5(!?) eurot juurde. Vähemtuntud rendifirmast tillukese ja teises nooruses, aga ikkagi päris auto 15 euro eest päevas.


Cran Canaria-70

Cran Canaria-12 Cran Canaria-11Cran Canaria-51Cran Canaria-67

Cran Canaria-17Cran Canaria-10Cran Canaria-56

Mägedes on tihti pilvine ning jahedam, kui päikesepaistelistel ranna-aladel. Elamine mägikülas vabaõhu-elutoaga majakeses ning tahtmisele vastavalt saarel ringisõitmine jätab saarest hea mälestuse. Päikese käes lebotamine on selle mälestuse kõige väiksem osa.

Cran Canaria

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply