Kala, Pearoad, Retseptid

Makrell või hoopis skumbria

January 27, 2015

Makrell 

2 makrelli
kimp rosmariini
sidrun või paar
meresoola
oliivõli
võid
küüslauku
peterselli

Pese kalad jaheda veega. Lõika kõhu alt lõhki ja roogi sisikond välja. Eemalda pea. Määri kala seest ja pealt ohtralt meresoolaga kokku. Tee kala nahale õrnalt ristilõiked. Sulata või kuumal pannil ja prae kala kummaltki poolt paar minutit, kuni ta muutub kuldseks, siis tõsta kala ahjuvormi. Puista pinnale hakitud rosmariini, küüslauku ja nirista üle oliivõli ning sidrunimahlaga. Sidrunikoor riivi. Küpseta kala veel 5-7 minuti eelsoojendatud ahjus. Serveerimisel pigista peale sidrunimahla ja puista üle hakitud peterselli ning riivitud sidrunikoorega. Paku koos rohelise salatiga. Klaasike külma valget veini, kulub ka juurde.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply