Blog, lambaliha, Pearoad, Retseptid

Muskaadi moussaka

November 23, 2020

Kreeklaste tummine vormiroog moussaka valmib küll kõigi reeglite järgi nii, et just baklažaanid küpsevad kihiti tomati-hakklihasegugu ja bešamellkastmega. Loomulikult on see klassikaline kooslus ülimaitsev, aga kõik reeglid on ju ometigi tehtud selleks, et neid rikkuda. Pean tunnistama, et seekord murdsin truudust oma suurele lemmikule baklažaanile ja asendasin ta väga kergekäeliselt muskaatkõrvitsaga. Üsna hull lugu on nüüd selle kõrvitsaga, peab tunnistama, et juba korduvalt on sel sügisel mu moussaka sees laiutanud erkoraanž kõrvits ja noh natule piinlik küll, kuid ma ei ole veel valmis baklažaani tagasi kutsuma. Selle sügise lemmikuim mugavusroog on muskaadi moussaka.

Muskaadi moussaka

 • 500 g muskaatkõrvitsat
 • 50 g riivitud juustu
 • salveid
 • 500 g( lamba) hakkliha
 • 1 tl kaneeli
 • 1 tl vürtsköömneid
 • 1 tl suitsupaprikat
 • 1/2 tl cayenne pipart
 • 1 purk purustatud tomateid
 • 2 tl roosukrut
 • soola
 • 1 sibul
 • 1 porgand
 • 2 küüslauguküünt
 • 1 pakk becamel kastet

Viiluuta kõrvits õhukeselt. Nii umbes 0,5 cm paksused viilud. Eemalda sisu ja koor, lõika meelepärased tükid.

Haki sibul ja riivi porgand. Kuumuta pannil sibul klaasjaks ja lisa hakkliha. Prae kuni roosakas värv kaob. Maitsesta kaneeli, vürtsköömne, suitsupaprika ja caennyga. Lisa tomatikonserv ja hakitud küüslauk, taskaalusta maitset suhkruga. Lase tasasel tulel podiseda umbes 30 minutit.

Määri vorm võiga ja lao põhjale kõrvitsatükid, puista kergelt üle osa juustuga ja lisa salveilehti. Vala järgmise kihina peale hakklihasegu ja lisa becamel kaste. Lao ülejäänud kõrvitsatükid peale, puista juurde salveilehed ja lisa ülejäänud juust.

Küpseta 200 kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni kõrvits on pehme.
Seveeri koos värske salatiga.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply