Blog, Koogid, Retseptid

Maasika- rabarberi tartaletid

June 25, 2019

Suhkrust ja jahust ja maasikavahust…… no pea-aegu täpselt nii nagu selles armsas salmis. Ma pole küll päris kindel, kas need korvikesed ka kõikide väikeste tüdrukute lemmikmagustoidule kanditeerima kvalifitseeruvad, aga kõik vähe suuremad tüdrukud, kaunid naised ja pepsid prouad ulatavad alati lustliku ilmega tühjks limpsitud taldriku, kui küsida, et kellele veel kooki võiks pakkuda. Suvepidude lemmiku ja aiapidude asendamatu tiitlile võiksid need tartalettid kanditeerida küll.

Maasika- rabarberi tartaletid

6-le

Korvikesed

 • 100 g külma võid kuubikutena
 • 150 g speltajahu
 • 50 g kookoshelbeid
 • 40 g heledat muscovado suhkrut
 • 1 tl vanillisuhkrut
 • 1 tl kaneeli
 • 2 munakollast

Mõõda kõik ained köögikombaini ja töötle kuni moodustub tainapall. Määri tartaletivormid või või õliga kergelt kokku. Jaga tainas kuue vormi vahel võrdselt. Suru tainas vormide põhjale ja äärtesse. Tõsta vormid täidise valmistamise ajaks külmkappi tahenema.

Täidis

 • 3 vart rabarberit
 • 150 g maasikaid
 • 1 tl riivitud ingverit
 • 2 tl riivitud laimikoort
 • 50 g marmelaadisuhkrut

Tükelda rabarber ja tõsta koos suhkruga potti. Kuumuta vaiksel tulel, kuni suhkur hakkab sulama ja rabarber pehmenema. Vajadusel lisa umbes 40 ml vett. Lisa ingver ja laimikoor. Sega. Kuumuta rabarberit ainult nii palju, et see hakkab pisut pehmenema, aga ei lagune veel. Tõsta pott tulelt ja tükelda juurde maasikad. Sega ühtlaseks.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Võta tartaletivormid külmkapist ja jaota nendesse täidis. Küpseta umbes 20 minutit, kuni tainas on krõbe ja saanud pisut jumet ja täidis mullitab. Lase tartalettidel täielikult jahtuda.

Kate

 • 2 munavalget
 • 50 g ekstrapeent suhkrut
 • 1 tl vanillisuhkrut
 • 2-3 sl mandlilaaste

Vahusta munavalged tugevaks läikivaks vahuks. Lisa suhkur kahes jaos vahustamise ajal. Sega juurde mandlilaastud. Tõsta vaht jahtunud tartalettidele ja põleta leeklambi abil pealt vaht veidi jumekamaks või tõsta vormid ahju kuuma grillielemendi alla mõneks minutiks, aga hoia neil silm peal.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply