Blog, Restoranid

Pärnu kutsub kohvile

September 29, 2016

Kas teile meeldib Pärnus? Oo-jaa. Kuurordivõlud, valge liivaga rand ja melu rannapromenaadil. Suvel on kõik Pärnus ja seal on äraütlemata tore. Aga, mis sügisel saab? Suve sumin vaikib ja Pärnust saab vaikselt tukkuv linnke. Kuigi tema võlu ei lahku koos rändlindudega. Üldsegi mitte!

Olen üha enam ja enam märganud, et mulle on hakanud meeldima hooajaväline Pärnu. Isegi enam, sellest suviset ja sumisevast kröömikese rohkem. Rand ja pargid on endiselt paigal, sügispäike kingib parematel päevadel kuhjaga kulda ning kirevad lehed kutsuvad sahistama. Ega bikiinid pole ainuvõimalik ranna outfit, kena kohev kampsun ja tuultpidav jope on ka täitsa toredad. Pikad jalutuskäigud rannas aitavad mõtted korda seada ja teevad kõhu tühjaks. Mõnus on linnas ringi uidata ja mõne kohviku uksest sisse kiigata, sest pole vaja peljata, et möödunud suve ereda päeva rikkunud aps peaks taas korduma. Nüüd on kohvikupidajatel ometi aega lugeda teie soove silmist ja hellitada teid parimate paladega.

pärnu-5

Veel enam, mitmed kohvikud on seljad kokku pannud ja kutsuvad teid endale külla. 1.-9. oktoobrini võib kasvõi mitu korda päevas mööda erinevaid kohvikuid käia, sest toimub Pärnu kohvikute nädal. 20 kohvikut pakuvad salatist, desserdist ja tassist teest või kohvist koosnevat einet hinnaga 7 eurot. Kohvikute loetelu on siin. Ja vaata ka üle korralduslik pool enne, kui sammud kohviku poole sead. Samal lehel saab tutvuda kõigi kohvikute pakkumisega. Idee on sarnane mitmes linnas tuntust kogunud restotaninädalaga ja pakkumine on nii ahvatlev, et mõned koogid-salatid võivad päris kiiresti otsa saada.

pärnu-4 pärnu-3 pärnu-2 pärnu-6

Aga milline on üks õige kohvik ja mis teda restoranist eristab? Selle küsimusele tasub vastust otsida kooki ja salatit süües. Ega väikelinnas seda suurt punast joont kohviku ja restorani vahele ikka ei tõmba. Ja kas ongi tarvis?

pärnu-7

pärnu-8

Aga kohe päris kindlasti kuulub ühe pesuehtsa kohviku menüüsse kvaliteetne kohv. Tänapäeval on kohviku kunded selles osas juba päris pepsiks läinud. Kõige suuremate kohvinautlejate südamesoovid peaks kindlasti Mon Ami-s või Kohvihoovikus täidetud saama. Sealsed kohvikupidajad on kohvimaailma saladustes korralikult kaevanud, tehnikad selgeks õppinud ja parimad oad ning peenemad röstid teie jaoks välja valinud. Nendest tasub lisaks tavpärastele espressopõhistele jookidele küsida ka teisi moekal moel valmistaud kohvijooke.

Näeme Pärnus!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply