Blog, Retseptid, Suupisted

Nõgesekrõpsud

July 12, 2015

Lehtkapsakrõpsud on ilmselt juba hästi tuntud. Möödunud suvedel on need blogides kõvasti laineid löönud. Sama edukalt võib aga krõbedaks küpsetada ka nõgeselehti. Selleks sobivad isegi nii suured lehed nagu käelaba. Enne nõgesepõõsa kallale asumist soovitan muidugi ennast kaitsta ja tugevad kindad kätte vedada. Kui nõgeselehed on varte küljest nopitud ja küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile laotud, ei pea enam kartma, et need näpistama kipuvad. Siis võib kurjad lehed lihtsalt oliiviõliga üle piserdada ja mõne maitsesoola või tavaliste soolahelvestega üle puistada. Ahjus 200 kraadi juures 7 minutit küpsemist ja ongi nõges taltsutatud. Krõbistades kõrvetamist karta pole tarvis. Vihmase suvepäeva filmiõhtuks justkui loodud.
nõges-5
nõges-7

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply