Hommikusöögid, Retseptid, Suupisted

Jogurtijuust ehk labneh

January 28, 2015
370 g (1 tops) Kreeka jogurtit
näpuotsaga soola
Alusta labneh’i valmistamist päev varem. Vooderda sõel kahekordse marliga. Sega jogurt soolaga ja vala sõelale. Võta marli otstest kinni ning seo marli nurkapidi kokku. Seo marli koos jogurtipalliga lusika külge ja aseta lusikas ristipidi sügava kausi kohale rippuma nii, et kausi põhja jääks ruumi eralduva vedeliku jaoks. Tõsta jogurt külmkappi nõrguma. Lase nõrguda vähemalt ööpäev. Mida kauem nõrutad, seda tugevama ja tihedama juustu saad.
Valmis juustu võib maitsestada ürtide, küüslaugu, sidrunikoore, tšilli ja muu meelepärasega. Tihe juust laseb ennast ka pallikesteks veeretada ja siis saab maitsestatud juustupallid purki hoiule panna, ning õliiviõliga üle kallata.
labneh-4
Apelsinimarmelaad 
5-6 apelsini
1 sidrun
Vala tsitrusviljad üle keeva veega ja pese harjaga nühkides hoolega puhtaks. Veel parem, kui saad kasutada mahevilju. Riivi kahe apelsini ja siruni koor peenelt, ilma valge osata. Jäta üks-kaks apelsini terveks, teised poolita ja pigista mahl potti, lisa ka sidrunimahl ja tsitruseliste koored. Mahla peaks olema u 200 ml. Lase mahlal keema tõusta ja lisa suhkur. Keeda tasasel tulel 10 minutit, kuni segu pakseneb. Samal ajal eemalda noaga lõigates apelsinide koor ja lõika viljad ratasteks või fileeri. Lisa apelsinilõigud marmelaadi sisse ja keeda veel minut. Eemalda pott tulelt. Lase jahtuda ja vala purki.
Serveeri koos jogurtijuustu, röstsaia või croissant’iga.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply