Part, Pearoad, Retseptid

Pardikoivad

January 17, 2015

Pardikoivad 

mõned pardikoivad ( näiteks 4-6)
2 sl sumahhi
2 tl Hiina viievürtsi segu (koriander, kaneel, kardemon, vürts, aniis)
peotäis jõhvikaid
soola
musta pipart
1 suur küüslaugupea

1 väiksem punane kapsapea
200 ml jõhvikamahla
2-3 sl palsamiäädikat
1-2 sl tumedat muscovadao suhkrut
soola

Hõõru pardikoivad maitseainetega sisse ja tõsta ahjupotti. Lisa puhastatud küüslauguküüned, lase koivakestel pisut maitset koguda. Poeta juurde ka jõhvikad. Kui aega nii palju pole ja näljased suud juba ootavad, võib ka kohe paja ahju lükata. Esmalt kõrgel kuumusel 220 kraadi juures umbes pool tundi, siis vähenda kuumust 160 kraadile ja lase vaikselt kaane all podiseda paar tundi (2t). Selle aja jooksul voolab pardi nahaalune rasv välja ja hoiab küpsemise ajal liha hõrgu ja mahlase.

Samal ajal riivi punanekapsas peeneks või lõika noaga kitsasteks ribadeks. Pane potti, kalla peale jõhvikamahl. Lase keema tõusat ja alanda kuumust. Lase kapsal vaiksel tulel haududa, kuni see on pehme. Maitsesta muscovado suhkru, soola ja palsamiäädikaga. Serveeri koos pardikoibadega.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply