Blog, Joogid, Retseptid

Vahepalad kotti. Roheline ja roosa smuuti.

January 18, 2017

Tervisliku ja taskaalustatud toitumise juurde kuulub tihe söömine. Tuntud tõde on see, et kui soovid kaalu langetada, hakka sööma. Regulaarselt, õigeid asju ja kogustel pea silma peal. Liiguta end energiliselt, joo vett ja puhka piisavalt. Iga lapski teab seda. Tundub marulihtne. Aga võta näpust! Ja-jah teooria on selge, aga seda praktikasse rakendada tähendab parajat pingutust või siis maruhead planeerimist. Seni, kuni külmkapi kõrval õnnestub seista, pole probleemi. Kõik kolm põhitoidukorda ja kaks vahepala orgunnida on ju lausa lapsemäng ja puhas rõõm. Mis aga saab siis, kui kallis külmkapp tuleb mõneks ajaks omapäi jätta? Siin on koht, kus ma ikka ja jälle libastun. Parimatel päevadel on mul meeles isegi mõni õun või snäkk kotti poetada, aga koju tulles muidugi selgub, et see on söömata ununenud. Tiba kavalam planeerija on ettenägelikum ja pistab kotti näiteks pisikese smuutipudeli. Kui pudelike kotis punnitab tahaks ju koti juba kiiremini kergemaks saada, et sammu kiirendada. Siis tulebki paremini meelde, et keha vajab kerget kosutust, toitainerikast kütust ja pisikest pausi. Need kaks smuuti varianti – roosa ja magusmahlane ning roheline ja tsitustest särtskas, on aga nii hea maitsega, et vaevalt saad trepist alla, kui tekib juba soov lonksata.

kott-2

 

Roheline smuuti

3-le

300 g rukolalehti või spinatit
1 laimi mahl
3 mandariini
5 kumkvaati
1 apelsini mahl
1 banaan
1 avokaado
150 ml vett

Pane rukolalehed või spinat blendrisse, pigista laimist ja apelsinist mahl juurde. Koori mandariinid ja banaan ning lisa blendrisse. Poolita avokaado, eemalda kivi ja eralda viljaliha koorest ning lisa purustajasse. Viska juurde kumqvaadid ja lisa vesi. Surista ühtlaseks, kui soovid vedelamat, lisa veel vett.

kott

 

Roosa smuuti
2-le

200 g vaarikaid
1 hästi küps mango
1/2 klaasi vett

Pane kõik ained blendrisse ja surista ühtlaseks.

*Kui nüüd kalendrisse kiikasin, siis selgus, et täna, täpselt kaheksa aastat tagasi tegin oma esimese argliku blogipostituse. Palju õnne mulle ja “Puhtale rõõmule”, katsun edaspidi sama käbe olla, või siis pisut vilkam 😛

 

Kott – Massimo Dutti
Sall – NoaNoa
Kindad – Ivo Nikkolo

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Ragne January 19, 2017 at 8:41 am

    Ohhhh, palju õnne blogile ja selle tublile perenaisele! Hip-hip-hurrraaaa:)

  • Reply Triin January 31, 2017 at 5:10 pm

    Palju õnne!
    Ja see postitus on ju nagu toidublogi ja moeblogi 2in1, väga äge! 🙂

  • Leave a Reply