Blog, Retseptid, Salatid

Pomelisalat vol 2

January 16, 2017

Oh pontsakas pomel, mu arm, sinust ei saa kunagi küllalt. Palun, jah, ikka veel ja veel tahan. Terve talv läbi saab ennast selle salatiga soojemasse paika võluda. Kasvõi nii lühikeseks ajaks, mis kulub salati tegemise ja ära söömise peale. Seepärast pole ka pomeli viljaliha kestadest välja urgitsemine mingi suur vaev, vaid ikka ainult puhas rõõm. Pirakamate pompöössemate pomelite poole kiigates…. ja tuleb välja, et pomelipuu vili on pomel, mitte pomelo.  Pomelis on rikkalikult C-vitamiini ja mineraalainetest kaaliumi. Kaalium on oluline südamelihaste ja närvisüsteemi toimimiseks ning võib aidata alandada vererõhku. Omm… ja palun veel üks polmel.

pomelo-4

1 pomel
150 g rohelisi ube
50 g wakame vetikaid
1 väike suvikõrvits
1 granaatõun
1 sl (musti) seesamiseemneid

Kaste

1 väike tšilli
2 küüslauguküünt
2 cm jupp ingverit
1 sl suhkruroosiirupit
1 sl seesamiõli
2 sl oliiviõli
1 laimi mahl
soola

Koori pomel ja haruta viljaliha nahkjate kestade vahelt välja, pane kaussi. Keeda oad soolaga maitsestatud vees poolpehmeks (umbes 5-7 minutit), loputa kohe üle külma veega, nõruta ja pane pomeliviilude juurde. Haki suvikõrvits ribadeks, lisa salatile. Puhasta granaatõun seemnetest ja lisa koos seesamiseemnetega salatile.

Kastme valmistamiseks haki tšilli, küüslauk ja ingver peeneks. Lisa laimimahl, õlid ja siirup. Sega ühtlaseks ja maitsesta soolaga. Vala salatile ja sega läbi.

pomelo-2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply