Blog

Tomatiaeg. Tomati-mureli gazpacho.

September 2, 2016

Jah nüüd on ta käes. Kõik need küpsusest nõretavad ja ilust pakatavad tomatid saabuvad korraga ja siis tuleb teisi vitsutada nii kuis jaksad. Õigupoolest on tomatihooaeg juba teises pooles ja seda hetkel lõputuna näivat ja selle päris õige maitsega tomatit ei jätku kauaks. Kahjuks!
Meie Liinaga vaimustusime tomatist juba mõned kuud tagasi, kui need alles hakkasid õiget maitset koguma. Liina lõikas, hakkis, praadis ja hullutas köögist saabuvate aroomidega. Mina mekutasin mõnuga kõikide roogade kallal ja kui mahti sain tegin mõne klõpsu ka. Menüüs olid panzanella, ratatouille, tomati-fetasalat Beluga läätsedega, tarte Tatin tomati ja mozzarella’ga, röstitomati romesco, pico de gallo ja tomati-rabarberitšatni. Kõik väärt road tomatihooajal lustimiseks. Kõik need retseptid leiab veel viimaseid päevi müügil olevast Rimi ajakirjast Toit&Trend. Aga oma suure lemmiku panen siia ka kirja, et meeles püsiks.

tomat-8 tomat-7 tomat-9 tomat-6 tomat-3tomat-2tomat-10

Tomati-mureli gazpacho Liina Karroni moodi

1 kg küpseid tomateid
1/2 kg mureleid
6 sl mandlijahu
sõrmepikkune jupp sellerivart
1 küüslauguküüs
peotäis basiilikut
2 sl oliiviõli
1 tl veiniäädikat (sobib nii valge kui ka punane)
meresoola
musta pipart

Tomateid võib hoida enne mõned tunnid külmkapis, siis saab kohe karge jaheda supi. Haki seller, basiilik ja küüslauk peeneks. Lõika tomatid neljaks, eemalda murelitelt kivid. Kalla kõik koostisained kannmikserisse ja surista, kuni tulemus on ühtlane. Naudi kohe!

tomat-5

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Liina September 5, 2016 at 6:53 pm

  Oh, see tundub nagu eelmine suvi, kui neid tomatitoite kokkasime ja klõpsisime! Pool kuningriiki päikese ja kausitäie külma gazpacho eest!
  PS. pane siis vaim ja köögikolud valmis, septembris on meil ju juba jõulud 😛

  • Reply Piret Hanson September 7, 2016 at 6:59 am

   Jep, see tomatiaeg lendas kiirelt, aga enne jõule vaja veel üks mõnus karriõhtu maha pidada. Retseptid on juba poes näha!

  Leave a Reply