Blog, Joogid, Retseptid

Nurmenuku jäätee

May 23, 2015

Jahutust pole nagu väga vajagi, võiks soojemgi olla, on ju. Aga kunagi ei tea millal kuninganna päike ennast ilmutab ja seepärast võiks ikka külmkapis tagavaraks olla purgike jahutava joogiga. Nurmenuku jäätee kõlab üsna ajakohasena. Legendide tasandil usuti, et just nurmenuku õis on võti, mis taevaluugid lahti päästab, lastes päikesekiirtel senisest rohkem maapinnale jõuda.

Rahvameditsiinis on nurmenukk tuntud kui köha ravija. Kel kuri tõbi kallal tahab joogi juba soojalt alla kulistada, aga samad omadused peaksid ka jahutatud joogis ju alles olema. Nurmenukk aitab kevadel igaüht. Üldise väsimuse ja loiduse korral, ajab talvel kogunenud kahjulikud ained kehast välja ja uuendab elu. Elu terviseks!

nurmenukujook-4 nurmenukujook

 


 

suur peotäis nurmenukuõisi
mõned mündilehed (mul oli õunmünt)
1 sl mett
1 l vett


Aja vesi keema ja puista sinna nurmenukk ning münt. Võta pott tulelt, lase tõmmata. Sega soovi korral juurde mesi ja kurna jook. Jahuta külmakapis. Lisa jääkuubikud ja mõned õied ning mündilehed.

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply