Blog

Brüleemango

April 2, 2019

Päike on taas väljas ja näitab oma paremat poolt. Lootust on, et varsti saame juba maiustada värske kraamiga. Seniks, kuni veel kodumaised viljad seemnest tärkavad ja rammu koguvad, sobivad välismaised ahvatlused kah. Näiteks parimas küpsuses mangod ja parajalat krimpsus granadillid. Ja-jah osturetkel tuleks eelistada just sõrme all vetruvat mangot ja kortsus koorega granadilli, siis on kindel, et maitsevad magusalt.

Küps mesine mango ja paar granadilli annavad kokku juba ahvatluse. Kui lisada veel juurde kreemist jogurtit ja sutsu vürtsist muscovado suhkrut, hakkab ilmet võtma magusroog. Kes veel lisaks viitsib tuuseldada kaugemas sahtlinurgas, leiab kindlasti üles brüleekreemi tegemiseks ammu soetatud gaasipõleti. Paar efekset liigutust ja sisisev tulelont muudab suhkru karamelliks.

Nii vormistadki vaba vasaku käega magustoidu. Kes aga trikitamisest ei hooli ja peenutsemist põlgab, jätab lihtsalt magustoidu külmkappi ootele ja suhkur sulab iseenesest. Loomulikult ei keela keegi seda lihtsat desserti hommikusöögiks kuulutamast. Ainult tulega mängimine võib väärtuslikel hommikutundidel saatuslikuks saada. Varastel tundidel maitseb aga üliergutavalt magus jogurtimango pick-me-up granadilliga.

 

Brüleemango

  • 1 mango
  • 2 granadilli
  • 200 g Kreeka jogurtit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 sl tumedat muscovado suhkrut

Koori ja tükelda mango suupärasteks tükkideks. Jaga mangotükid kaussidesse, kraabi lusikaga granadilli sisu mangole lisaks. Sega jogurt ja vanillisuhkur omavahel ja tõsta puuviljadele. Raputa peale muscovado suhkur ja põleta leeklambi (ehk gaasipõleti) abil karamelliks.
Kui sul leeklampi käepärast ei ole, tõsta magustoit pooleks tunniks külmkappi ja suhkur sulab jogurti peal ise ära.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply