Koogid, Retseptid

Laimikook vahuse kattega

January 28, 2015
Põhi
250 g šokolaadiküpsiseid
80 g võid
50 g tumedat šokolaadi
Täidis
5 munakollast
600 g kondenspiima
6 laimi mahl
Kate
5 munavalget
150 g ekstrapeent suhkrut
poole sidruni mahl
60 ml vett
Serveerimiseks kaks granadilli
Pane küpsised ja šokolaaditükid köögikombaini ning purusta peeneks. Sulata või ja sega küpsisepuru hulka. Suru küpsisepuru 26 cm küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale ja natuke ka äärtesse. Küpseta põhja 200 kraadises ahjus 7 minutit.
Pigista laimidest mahl ja sega kondenspiimaga. Sega ükshaaval juurde munakollased. Vala segu koogipõhjale ja küpseta veel 20 minutit, kuni kook on hüübinud. Lõika üks granadill pooleks ja laota selle sisu koogile.
Tõsta ahju temperatuur 250 kraadini. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Pane vesi, suhkur ja sidrunimahl potti ja kuumuta keemiseni, keeda paar minutit. Töötle mikseriga munavahtu edasi ja nirista kuum siirup munavalgetele. Vahusta kuni segu on tugev ja läikiv. Tõsta lusikaga koogile ja pane kook veel minutiks paariks ahju. Valva ahju ees, et kõrbema ei läheks, vaid ainult kergelt pruunid triibud peale saaks. Kui Sul on köögipõleti käepärast, võid munavahu ka sellega triibuliseks põletada. Poolita teine granadill ja raputa seemned munavahu peale.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply